Служебният министър на енергетиката Росен Христов си вдигна висока политическа

...
Служебният министър на енергетиката Росен Христов си вдигна висока политическа
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката Росен Христов се оказа с инфлуенсърско минало

Служебният министър на енергетиката Росен Христов си подвигна висока политическа топка с упоритостите да възобнови договарянията с " Газпром " още на третата седмица от мандата си, до момента в който въпросителните към предишното му в частния бизнес стартират да стават от ден на ден.

Разследване на журналистката за " Свободна Европа " демонстрира, че Христов е влезнал в Министерството на енергетиката без особена известност в професионалните среди и с неясноти към дипломата му за висше обучение.

Христов обаче се оказва задоволително добре прочут в една непредвидена промишленост - инфлуенсърство и реклама.

Търговският указател демонстрира, че през 2018 година бъдещият министър е работил в съдружничество с към този момент разведеното Instagram-семейство на някогашния публицист Даниел и модела Александра Петканови. Бившият кореспондент от предаването на починалия Милен Цветков и екс-съпругата му станаха известни откакто подписаха брак в границите на риалити предаването Big Brother, след което се трансфораха в Instagram инфлуенсъри с общо над 700К почитатели.

Даниел Петканов удостоверява пред " Свободна Европа ", че Росен Христов е взел участие в основаване на наличие за обществените мрежи и се е занимавал с така наречен инфлуенсър маркетинг дружно с някогашната му брачна половинка Александра. Инфлуенсър маркетингът се показва най-вече в позиционирането на артикули от известни хора с доста почитатели в обществените медии.

Петканов добавя, че " Росен " е бил моторът на активността им, както и че е взел участие в намирането на наличие и криейтива.

Един от плановете, които са осъществили дружно, съставлява серия от видео клипове, снимани на тенис шампионат в Хавай преди 3 години, в който Христов " имаше връзки ".

Главното настоящо лице в рекламното видео е " Лудият кореспондент " Петканов.

Видеото е озаглавено " Неочаквана невярност в Хавай " и в него виждаме по какъв начин Петканов взима шегаджийски изявленията от велосипедисти, разхожда се по улиците на Хонолулу с хавайски венец, пие Pale Ale, въргаля се в хотелско легло с две млади девойки и танцува хавайски танци с пола и кокосови орехи на гърдите.



Не излиза наяве дали инфлуенсърското видео е постигнало упования резултат от бранд мениджърите на тенис шампионата. Нито дали рекламистката активност или капитанските умения са натежали повече при избора на Росен Христов за длъжностен министър на енергетиката.

Още от работата на Даниел Петканов и Росен Христов може да бъде открита в.

И до момента в който Христов избира да не дава отговор на въпроси, свързани с предходния му професионален опит, престоят му във властта към този момент основава репутационни проблеми за служебния кабинет.

В два поредни дни служебният министър председател " Деница Златева трябваше да опровергават изказванията на своя министър за това дали България продължава да извършва отговорностите си по контракта с " Газпром " или влиза в нарушаване, тъй като " няма смисъл " да изпраща всекидневни поръчки по мнението на Христов.

Отново пред въпросите на Генка Шикерова енергийният министър отхвърли да изясни съответно по какъв начин счита, че държавното сдружение " Булгаргаз " може да заплаща на съветската страна в рубли, без да нарушава глобите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР