Служебният министър на енергетиката Росен Христов съобщи в интервю за

...
Служебният министър на енергетиката Росен Христов съобщи в интервю за
Коментари Харесай

Капитан Газпром мята бомба: Бойко Борисов крие авария в АЕЦ Козлодуй

Служебният министър на енергетиката Росен Христов заяви в изявление за Би Ти Ви, че страната е укривала повреди в АЕЦ " Козлодуй ". Повод за коментара му стана прекъсването по време на Великденските празници на работата на шести блок в атомната централа. Това се наложи поради индикации за пропуск на топлоносител.

" Този парогенератор има проблеми още през цялото време, още при инсталацията му. Може би поради това има по-често проблеми с него, само че те са били скривани ", съобщи Христов, като посочи, че информация за такива повреди би трябвало да се подава от АЕЦ " Козлодуй ", само че страната може да забрани разпространението ѝ.

Христов добави, че от встъпването на власт на служебното държавно управление тези проблеми са били съобщавани. Последната, по думите му, укрита повреда с парогенератора е от 2020 година (По време на кабинета " Борисов " ). На уеб страницата на АЕЦ " Козлодуй " няма оповестена информация за сходна повреда през 2020 година

" Липсва ни съоръжение за обстойното му проучване. Вече сме задвижили поръчката, само че срокът на доставка е година и половина. Оборудването не е от Русия. Парогенераторът се нуждае от огромна рехабилитация, която може да се извърши дружно с плановия ремонт на шести реактор. Дано дотогава да получим нужното съоръжение ", сподели още Христов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР