Служебният министър Иван Демерджиев задейства масова чистка на директорите на

...
Служебният министър Иван Демерджиев задейства масова чистка на директорите на
Коментари Харесай

Демерджиев смени началниците на 7 от 9 районни управления в СДВР

Служебният министър Иван Демерджиев задейства всеобща чистка на шефовете на районни полицейски ръководства в София след серия инспекции, задействани след тежката злополука на бул. " Черни връх " и прикриването на причинителя Георги Семерджиев от служители на реда.

Седем от деветимата шефове на РПУ са заменени, а претекстът на вътрешния министър е " непълен надзор и липса на нужната организация на работа ", довели до осветяването на случаи на полицейски чадър и безхаберие при тежки закононарушения в столицата.

" Без да се създадат рокади, няма по какъв начин да обезпечим положителната организация и надзор в тези РПУ-та. На освободените чиновници ще бъде препоръчана работа в други структури на Министерство на вътрешните работи, съгласно техните професионални качества и благоприятни условия, които ще бъдат преценени от управлението ", споделя Демерджиев на брифинг.

Той прецизира, че заменените началници не са упрекнати в нарушавания като директна протекция на нарушители, само че са позволили това да се прави от подчинени чиновници.

Кои са заменените шефове:
2 Районно ръководство - контрольор Иван Дойчев заема мястото на комисар Венелин Станков3 Районно ръководство - гл. контрольор Ивайло Величков на мястото на комисар Александър Александров4 Районно ръководство - гл. контрольор Кристиан Тонев на мястото на комисар Румен Костадинов5 Районно ръководство - гл. контрольор Пламен Максимов на мястото на комисар Мариета Иванова6 Районно ръководство - комисар Пламен Колев на мястото на комисар Делян Гешев7 Районно ръководство - гл. контрольор Радостин Ангелов на мястото на комисар Ани Петрова8 Районно ръководство - комисар Светослав Стойков на мястото на комисар Валери Симеонов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР