12 години след началото на мащабната имиграционна реформа на Барака

...
12 години след началото на мащабната имиграционна реформа на Барака
Коментари Харесай

По стъпките на Обама: Байдън дава шанс на над половин милион имигранти да останат в САЩ

12 години след началото на огромната имиграционна промяна на Барака Обама Джо Байдън се готви да разгласи стратегия, с която стотици хиляди имигранти могат да избегнат депортацията и да работят законно в Съединени американски щати.

Условието е те да са сключили брак с американски жители и да са живели в страната минимум 10 години към 17 юни, което по данни на американските управляващи прави към 500 хиляди души, главно мексиканци.

Мярката обгръща и към 50 хиляди деца на възраст под 21 години, които имат един родител с американско поданство.

Тя планува съпругите и съпрузите, както и децата на американските жители да могат аплайват за документи за непрекъснато престояване, без да се постанова да напущат страната и да се разделят със фамилиите си.

След това ще могат да аплайват и за американско поданство в границите на 3 години.

Сега съгласно американските закони незаконните имигранти би трябвало да изоставен Съединени американски щати и от личната си страна да подадат документи за пребиване, откакто сключат брак с американски жители.

В някои от случаите обаче възбраната да се връщат в Съединени американски щати може да доближи до 10 години.

Промените, които Байдън ще разгласи, ще разрешат и на имигранти от така наречен стратегия DACA (за деца имигранти), стартирала по самодейност на Барак Обама, да получават работни визи при облекчени условия.

Сегашните оферти идват единствено две седмици откакто американският президент разгласи нови ограничавания, съгласно които мигранти, хванати да минават нелегално границата сред Съединени американски щати и Мексико, може да получат отвод да аплайват за леговище и бързо да бъдат депортирани или върнати в Мексико.

Мярката беше съпоставена с рестриктивните мерки, които предшественикът му Доналд Тръмп вкара и против които самият Байдън разгласи, че ще се бори при встъпването си в служба през 2021 година

Очакванията са настоящето му решение да бъде посрещнато от републиканците с рецензии, които обаче надали ще бъдат прекомерно остри поради опасенията да не изгубят гласоподаватели измежду латиноамериканците преди изборите тази есен.

По данни от изследване на " Галъп ", извършено през февруари тази години, 24% от американците показват, че миграцията е най-сериозният проблем на страната измежду общо 14 други тематики като стопанската система, инфлацията, престъпността и опазването на здравето.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР