Служебният кабинет удължава концесията на летищата във Варна и Бургас

...
Служебният кабинет удължава концесията на летищата във Варна и Бургас
Коментари Харесай

Служебният кабинет удължи концесията на летищата в Бургас и Варна

Служебният кабинет удължава концесията на летищата във Варна и Бургас с 5 години. Така 35-годишната концесия ще бъде в действие до 10 ноември 2046 година Предложението за смяната идва от концесионера „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД, а на днешното си съвещание Министерският съвет го одобри.

„ Фрапорт “ е поел ангажимент за осъществяване на спомагателни вложения в общ размер на 10 млн. евро в двата аеропорта. Така концесионерът ще влага общо 413 млн. евро през целия интервал на концесията.

Мотивите за смяната са свързани с икономическата рецесия в резултат на пандемията и военния спор в Украйна. Концесионерът регистрира спад на пътническия трафик и показва, че тези спешни фактори директно засягат авиационния бранш и оказват значителен неподходящ резултат върху активността му като оператор на двете летища.

Припомняме, че предходната година „ Фрапорт “ на няколко пъти получи пролонгация за заплащането на концесионните такси, дължими за първите шест месеца на 2020 година Тогава претекстовете още веднъж бяха свързани с пандемията и неналичието на пасажери.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР