Служебният кабинет тихомълком ликвидира лимита за възнагражденията в бордовете на

...
Служебният кабинет тихомълком ликвидира лимита за възнагражденията в бордовете на
Коментари Харесай

МС тайно махна тавана за заплатите в държавните фирми

Служебният кабинет тихомълком ликвидира лимита за възнагражденията в бордовете на 17 държавни компании, написа Сега. Досега заплатите на изпълнителните шефове в акционерните сдружения бяха лимитирани до най-много 18 МРЗ, а на бордоваците до 6 МРЗ.

 Вече размерът им ще се дефинира от съответните министерства-принципали.
Така възнагражденията на бордовиците съвсем ще се изравнят с приходите на соцлидера Корнелия Нинова и зама й Георги Свиленски, които подлагат на критика във връзка въпросните хонорари служебното държавно управление, а работят по 2-3 дни седмично по 4 часа за повече пари. Като стопански министър Нинова и до момента знаеше тези заплати, само че едвам през последните дни се сети за тях. Беше принципал 8 месеца, а нищо не промени, до момента в който можеше.

Промените са факт след окончателните редакции в правилника за използване на закона за обществените предприятия. В документа са добавяни текстове, които отсъстваха в оповестения за обществено разискване вид.

Според финалния вид лимитите за шефските заплати отпадат във всички обществени предприятия, основани със специфични закони. В момента съществуват 17 – тотализаторът, горските предприятия, НКЖИ, Пристанищната инфраструктура, РВД, Радиоактивни боклуци, Управление и стопанисване на язовирите и други

Предвидено е те да се преобразуват и по-късно РВД ще остане единственото дружество с подобен статут, само че сега в групата са всички тези компании, които ще могат да се възползват от новия ред за неограничени хонорари. Не се знае по кое време ще е случи въпросното преформатиране. До юни сдруженията би трябвало да показват график по какъв начин ще се движат процесите.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР