Служебният кабинет спешно търси свободен терминал за доставка на втечнен

...
Служебният кабинет спешно търси свободен терминал за доставка на втечнен
Коментари Харесай

В 12 без 5: България спешно търси свободен терминал за доставка на втечнен газ

Служебният кабинет незабавно търси свободен терминал за доставка на полутечен газ в " 12 без 5 ". България е получила отвод да се удължи срокът на офертата за танкерите, разгласи енергийният министър.

Така до приключването му остават по-малко от 24 часа, предава бТВ.

Събират се предложения от компании със слотове в Гърция и Турция, само че решение на рецесията няма. Все още не е ясно и дали можем да си позволим цената, които вероятно ще бъде препоръчана.

До петък, 19 август, страната ни би трябвало да уточни терминал за доставка на втечнения газ и форсмсжорно да реши къде да бъдат разтоварени танкерите.

„ Вчера имах среща с зам.-министъра по енергетиката на Турция, който пое ангажимент преди приключването на периода да отговори дали при тях има терминали, които можем да и употребяваме през идващите месеци за разтоварване на тези танкери “, изясни служебният министър на енергетиката Росен Христов.

Междувременно стана ясно, че интерконекторът с Гърция е сполучливо обвързван с газопреносна мрежа на България.

Надеждите на държавното управление са, че на 1 октомври по газовата връзка България - Гърция ще потече газ.

„ Приоритетно започваме да преговаряме с Азербайджан, с няколко други компании, в това число и турски на база на това какви количества могат да доставят те, в случай че се наложи ние ще подновим диалозите с Газпром “, уточни министърът.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР