Служебният кабинет прие законови изменения, целящи оптимизиране на дейността на

...
Служебният кабинет прие законови изменения, целящи оптимизиране на дейността на
Коментари Харесай

Подготвя се Закон за въвеждане на еврото у нас

Служебният кабинет одобри законови промени, целящи усъвършенстване на активността на координационния съвет за приемане на еврото, както и има желание да изготви закон за  въвеждането на единната европейска валута , който да показа на идващото Народно заседание.

Това разгласи на брифинг след постоянното съвещание на Министерски съвет в сряда вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов.

" На днешното съвещание на Министерския съвет приехме нормативни промени във връзка с така наречен координационен съвет за подготовка на Република България за участие в еврозоната. Посредством тези промени реализираме сходство по отношение на сегашния състав на държавното управление и заместник-министър ръководителят по ръководство на европейските средства в мое лице става член на този съвет ", заяви той.

Вицепремиерът категорично акцентира - позицията на служебното държавно управление е твърдо " за " приемането на европейската валута.
 Съветът на Европейски Съюз поддържа Хърватия да одобри еврото от януари следващата година
Съветът на Европейски Съюз поддържа Хърватия да одобри еврото от януари следващата година

В началото на юни Европейска комисия и ЕЦБ регистрираха, че Загреб извършва напълно условията за влизане в еврозоната

" Знаете, че има признат народен проект за приемане на еврото от последното постоянно държавно управление, като заложената индикативна дата е 1 януари 2024 година. Нашата цел като служебно държавно управление е тези процеси да продължат да се случват без забавяния. За България и за служебния кабинет не престават да бъдат приоритет всички процеси за по-бърза интеграция и по-тясно съдействие във всички европейски процеси - участието ни в Шенген, участието ни в еврозоната, участието ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз ", разгласи Атанас Пеканов. 

Имало обаче доста работа и съответни задания , които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да се одобри еврото, като за задачата се основават 7 работни групи, посочи Пеканов. Ще се работи и за правене на проектозакон за приемане на еврото, който да бъде импортиран за разглеждане от идващия парламент. 
 Министерството на финансите публично изиска първото заплащане по Плана за възобновяване
Министерството на финансите публично изиска първото заплащане по Плана за възобновяване

Искането включва 22 стадия и цели, свързани с осъществяването на 18 промени и вложения
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР