Служебният кабинет прие постановление, с което се одобряват допълнителни разходи

...
Служебният кабинет прие постановление, с което се одобряват допълнителни разходи
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна средства за първата вноска за новите осем F-16

Служебният кабинет одобри разпореждане, с което се утвърждават спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата за 2022 година в размер на 31 110 457 лв., оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Средствата са нужни за възнаграждение на първата вноска по интернационалните контракти за придобиване на осем нови самолета, муниции, средства за образование, средства за поддръжка, аварийни елементи, първична поддръжка и образование за Българските военновъздушни сили, както и за придобиване на многофункционална система за систематизиране на информация - взаимна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и обвързвана с нея поддръжка и съоръжение.

На 25 ноември Народното събрание ратифицира интернационалните контракти. В началото на декември компанията производител „ Локхийд Мартин “ направи изказвания до медиите, в което заяви, че е почнало сглобяването на първия български изтребител F-16. „ България ще получи потвърдено най-съвременна система, която ще обезпечи десетилетия на съгласуемост с НАТО “, декларират от компанията. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР