Служебният кабинет положи всички усилия това да се случи в

...
Служебният кабинет положи всички усилия това да се случи в
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Горд съм, че първото плащане по ПВУ е одобрено в рамките на служебния кабинет

Служебният кабинет постави всички старания това да се случи в последните седмици - както преди подаването на настояването за заплащане, по този начин и след подаването му, в границите на непрекъснатите ни диалози и полемики със службите на Европейската комисия, в хода на които се доизчистваха разнообразни отворени проблеми. Трябваше да бъде потвърдено по какъв начин и дали заложените цели и задължения са изпълнени от направените промени и първи стъпки по значими капиталови планове.

Благодаря на всички, които работиха интензивно, с цел да потвърдим на Европейската комисия, че всичко е изпълнено изрядно и съгласно регламента. Благодарение на това, през днешния ден имаме тази добра вест. Рекордно бързо затворихме оценката, като откровено благодаря на сътрудниците от дирекция " Централно координационно звено " в Министерския съвет и " Национален фонд " в Министерството на финансите.

Това е една значима, основна крачка в границите на българския План за възобновяване и резистентност. Днешното утвърждение от страна на Европейската комисия е триумф за страната ни. Успехите обаче не би трябвало да ни карат да се възгордяваме прекомерно, а противоположното - да ни стимулират за още повече работа и старания в вярната посока. В този смисъл, работата на страната ни за едно по-силна, устойчива и сполучлива стопанска система, чрез значимите промени и вложения по Плана за възобновяване, би трябвало да се форсира и да ни стимулира в допълнение като разследване от днешната значима стъпка напред.

Благодаря за поздравленията от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, заместник-председателя на Европейска комисия Валдис Домбровскис и европейския комисар Паоло Джентилони. Планът върви и е значимо да продължим с напъните си, тъй като смисълът на поетите задължения не се свежда до това да получим по този начин нужните средства, а доста повече в това да реформираме и модернизираме страната ни, с цел да я създадем по-силна и сполучлива.

 

Вицепремиерът Атанас Пеканов, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР