Служебният кабинет не закупува самолети - той събира оферти и

...
Служебният кабинет не закупува самолети - той събира оферти и
Коментари Харесай

Военният министър: Служебният кабинет не купува самолети, а събира оферти

Служебният кабинет не закупува самолети - той събира предложения и задачата е тези предложения да бъдат показани в Народното събрание и да се вземе осведомено решение по отношение на бъдещето на изтребителната авиация в България. Това съобщи министърът на защитата Димитър Стоянов във връзка появилата се информация, че, оповестява Българска национална телевизия.

Той показва, че още на 2 август е декларирал, че изтребителната авиация у нас е в извънредно тежко състояние.

" Полагаме невероятни старания, за да придобием шест мотора от Полша. Разговорите вървят, в напреднал стадий сме, само че към момента дефинитивно решение няма ", уточни Стоянов.

По негови думи тези мотори ще стигнат изтребителната авиация да се употребява до края на 2023 година
 Кирил Петков: Не е роля на служебното държавно управление да купува изтребители
Кирил Петков: Не е роля на служебното държавно управление да купува изтребители

Новият парламент да взема решение за многомилиардни употребения на публични средства

България е поканила четири страни да ни дават предложения за самолети втора употреба - Швеция, Франция, Съединени американски щати и Израел.

Към момента сме получили отговори от Франция и Швеция, а останалите две страни не са откликнали още на нашите писма и чакаме информация, изясни министърът.

Той уточни, че досега не е получена оферта от Швеция за закупуване на самолети от България. Това не означавало закупуване на самолети.

След като се получат офертите, те би трябвало да бъдат оценени, да бъдат показани в Народното събрание с прединвестиционен разход, да бъде утвърден планът за този разход и чак по-късно да се направи контракт, който също да мине през Народното събрание, разясни военният министър.
 И Българска социалистическа партия изрично срещу да купуваме изтребители
И Българска социалистическа партия изрично срещу да купуваме изтребители " Грипен "

За нас е най-важно да се поддържат фамилиите

Припомняме, през вчерашния ден президентът Румен Радев заяви, че за изтребители, до момента в който започва планът с изтребителите Ф-16 от Съединени американски щати.

По-рано през днешния ден някогашният министър председател и сегашен съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков съобщи, че да взима значими решения за закупуването на изтребители " Грипен ".

се обявиха категорично срещу разноски за .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР