Служебният кабинет направи необяснимо щедър реверанс към мобилните оператори -

...
Служебният кабинет направи необяснимо щедър реверанс към мобилните оператори -
Коментари Харесай

Мобилните оператори вдигнаха цените, а държавата им намали таксите

Служебният кабинет направи необяснимо великодушен поклон към мобилните оператори - понижи фрапантно (с 40%) някои такси, които са длъжни да заплащат на страната. Темата влезе като точка последна в дневния ред на съвещанието на Министерски съвет през днешния ден, броени дни преди парламентарните избори. Не е ясно за какво краткотрайното държавно управление толкоз бърза да смъкна държавните такси, а не остави решението на постоянен кабинет. 
Прочетете още
За странните намерения на краткотрайната власт първа сигнализира омбудсманът Диана Ковачева. Един след различен огромните телекоми подвигнаха цените си за жителите и бизнеса, а страната им понижава, освен това фрапантно, таксите възмути се доцент Ковачева. " Виваком ", А1 и " Йетел " обясниха, че би трябвало да индексират цените си поради инфлацията и тъй като вършат вложения. 

" Предлага се понижение на таксите, които събира КРС (Комисията за контролиране на съобщенията), средно над 40%, като част от претекстовете за това са: поощряване на инвестициите; стимулиране на иновациите; обезпечаване на условия за въвеждане на ново потомство мобилни мрежи (5G) и така нататък

Точно същото акцентираха телекомите като учредения да подвигат цените на услугите си ", разяснява обмудсманът. Тя даже изпрати писмо до премиера Гълъб Донев, в което акцентира, че в случай че страната прави жестове към бизнеса, би трябвало да убеди компаниите те на собствен ред да не усилват цените си за потребителите. 

" През цялата 2022 година телекомите получаваха държавна помощ под формата на обезщетения за цените на тока, която ще продължат да получават и през тази година. Проектът за промени в цената на Комисията за контролиране на известия значи поредна поддръжка от страната посредством понижение на таксите ", показва обмудсманът в писмото си до служебния министър-председател.

Темата за повишаването бе на фокус в предното Народното събрание. Икономическата комисия поиска трите огромни играча на телекомуникационния пазар да показват разбивки за приходите, разноските и облагите си. Депутати показаха съмнения, че посредством индексацията фирмите ще усилят облагите си. Но Народното събрание бе разхлабен и по този начин и не разбрахме истината.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР