Служебният кабинет има ограничени правомощия и кратки управленски срокове и

...
Служебният кабинет има ограничени правомощия и кратки управленски срокове и
Коментари Харесай

Пеканов: Служебният кабинет няма да прави промени на Плана з...

" Служебният кабинет има лимитирани пълномощия и къси управнически периоди и не може да прави внезапни промени по Плана за възобновяване и резистентност ", съобщи вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов в отговор на въпрос на ГЕРБ дали се планува да се обсъдят в допълнение с Европейската комисия включените по думите им " на мрачно " планове, свързани с доставката на акумулатори и геотермалната сила.

 



" Към момента не се вижда вид, в който за няколко седмици да вършим каквито и да било промени ", уточни Пеканов. 

Той посочи, че в случай че има закъснение на приемане на законодателство по Плана, ще се наложи пускане на капиталови планове преди законодателните промени да са направени.

" Но във всички насоки за кандидатстване, всички полемики с Европейската комисия, ние ясно сме координирали законовите промени, които по този начин или другояче ще се случат в идващите месеци, идващите години, тъй че капиталовите планове да дават отговор на тези нови условия ", увери Пеканов, представен от БНР. 

" Всички законопроекти по втория транш, с изключението на измененията в закона за енергетиката, са подготвени ", заяви още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР