Служебният кабинет има амбицията да бъде кабинет на демократичното единодействие.

...
Служебният кабинет има амбицията да бъде кабинет на демократичното единодействие.
Коментари Харесай

Румен Радев заложи амбиция за демократично единодействие във втория си служебен кабинет

Служебният кабинет има упоритостта да бъде " кабинет на демократичното единодушие ". В него влизат хора от левицата, центъра, десницата, политически неутрални експерти, потвърдени админи и специалисти, бизнесмени и изразители на публичното неодобрение, персони от университетските среди.

Това съобщи президентът Румен Радев от Гербовата зала на президентската институция при формалното показване на структурата и състава на служебното държавно управление, което встъпва от служба през днешния ден. Церемонията стартира с химна на Република България.

Служебното държавно управление ще ръководи България до съставянето на ново държавно управление, което уповавам се да бъде излъчено от 46-то Народно заседание след плануваните от мен предварителни избори на 11 юли.

Много страсти беляза 45-тия парламент и той ще остане като един трагичен жалон в излизането на нашето общество от авторитаризма и корупцията. Хората вложиха в него доста упования, възроди се духът на парламентаризма, пропука се омертата, на която се крепи компрометираният управнически модел, уточни Радев.

Парламентът обаче не сбъдна упованията на хората за ново държавно управление, учредено на здравите основи на честността, което ще е урок за партиите в новата предизборна акция, посочи президентът.
 Задачите на служебния кабинет - изборите, транспарантни институции, бизнеса в пандемията
Задачите на служебния кабинет - изборите, транспарантни институции, бизнеса в пандемията

Стефан Янев ще работи да възвърне изгубеното доверие към институциите

Служебният кабинет потвърждава това, което за жалост не бе реализирано в 45-то Народно събрание - че е допустимо демократи, от разнообразни цветове да надмогнат овехтели разделения и алените линии между тях и да се обединят към идеята за свободна и обективна България, акцентира президентът. Макар и длъжностен, кабинетът, който назначавам през днешния ден, има упоритостта да бъде кабинет на демократичното единодушие, сподели Радев.

Той остава уверен, че бъдещето ни като народ зависи от способността ни да се сплотяваме към честността и закона. Радев има вяра, че демократичното взаимоотношение ще изведе страната по пътя към демократична, почтена и просперираща България. Предстоят ни тежки месеци, заварваме тежко завещание и засилена опозиция от силите на статуквото, предизвести Радев.

Пред служебния кабинет предстоят значими задания - действието на страната, провеждането на почтени избори, обявявайки война на купения избор, да се разкрие същинската картина на положението на страната, да се даде убеденост на хората, че страната може да се ръководи честно, транспарантно и отговорно.

Отиващото си държавно управление изцеди хазната със противоречиви планове и безразборни предизборни разходи, абдикира от отговорност и не внесе актуализация на бюджета, остави без поддръжка пенсионерите и бизнеса, посочи Радев.

Той настоя служебният кабинет да покаже, че грижата за хората е най-важният приоритет - да вкарат ред в хаоса с имунизациите и да се вземе тежкото решение за Плана за възобновяване и резистентност. Радев настоя служебният кабинет да регистрира голям брой рационални оферти в този проект.

Румен Радев поздрави служебния кабинет за куража да поемат отговорност. Държавният глава има вяра в поддръжката на хората и обществото, посочило, че не желае да живее в старите модели. В тази обстановка ръководството изисква водачество, отдаденост и професионализъм, акцентира президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР