Служебните кабинети му се усладиха. Инсталирайки ги като лице на

...
Служебните кабинети му се усладиха. Инсталирайки ги като лице на
Коментари Харесай

Нинова: На президента Радев президентската институция му е тясна, иска реална власт

" Служебните кабинети му се усладиха. Инсталирайки ги като лице на смяната, като някакви кукли надали не, той си мислеше, че ще остане да дърпа конците. И откакто Кирил Петков и Асен Василев си поеха отговорността, това не се случи и съгласно мен разривът стартира с първата промяна в " Булгаргаз ", съобщи Нинова.

Тя дефинира в доста случаи като безусловно необективни офанзивите от президентството.

Президентът посредством своите назначения в администрацията искаше да бъде скрития министър председател, а Кирил Петков да бъде лицето, добави Нинова.

Вицепремиерът разяснява изявлението на премиера Кирил Петков пред английския " Гардиън ", което провокира мнения по тематиката изнасяме или не оръжия за Украйна.

Имаме едно разминаване и едно погрешно тълкувание в това изявление, изясни Нинова.

Ние доста от дълго време сме декларирали позицията си, че трябваше да продължат диалозите с " Газпром ".

След няколко срещи с работодателските организации, тяхното мнение беше същото, тъй че тук имаме разминаване с господин Петков и това не е вест, изясни Нинова.
По тематиката за оръжията за Украйна - България не е изнесла и един патрон за Украйна и не изнася, безапелационна е Нинова. Тя даде банален образец за обстановката.

Представете си - купувате си кола, плащате си, тя си е ваша, решавате да я продадете или да я дарите на съседа. Може ли този, който ви я е продал преди този момент, да ви каже да не го вършиме и цялостен живот да я карате?

Откакто падна държавното управление, някои хора си разрешават да вкарат документи в комисията за експорт на оръжия за Украйна, заяви министърът на стопанската система.

Да им кажа, няма да получат позволение! Няма да позволим нито една стока да излезе в Украйна. Това са избрани компании - до момента в който сме там, това няма да стане, безапелационна е Нинова.

Тя разяснява тематиката за какво Българска социалистическа партия не е подкрепила " френското предложение " за РСМ.

Френското предложение не отговаряше изцяло на нашата така наречен алена линия РСМ да извърши двустранния контракт. В него се споделя, че договарянията ще стартират откакто РСМ си промени конституцията и впише българите - това е положително предложение. Предложението обаче се базира на двустранен протокол без той да е подписан - нито от едната, нито от другата страна. Вие видяхте реакцията в Македония - те споделиха няма да подпишем. В този миг българските ползи не са предпазени, като няма подписан двустранен протокол.

Темата Македония беше жестоко експлоатирана за партийни цели от две партии - Има Такъв Народ и ГЕРБ, счита Нинова. В момента върви тезата да се направи ново евроатлантическо болшинство. Борисов се пробва да се препере през тематиката Македония, това е тотално изместване на фокуса, на задачата за която стачкуваха хората. Той се пробва да се препере и да търси ново болшинство през друга цел - евроатлантизма. Приемат ли сътрудниците от Политическа партия такава цел - те са завършили. Да не имат вяра на мимикрията на Борисов, прикани Нинова настояващите си съдружни сътрудници.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР