Служебната власт, която официално приключи вчера, стигна невиждани висоти в

...
Служебната власт, която официално приключи вчера, стигна невиждани висоти в
Коментари Харесай

Служебният кабинет на Радев постави рекорд по скандални пътни договори

Служебната власт, която публично завърши през вчерашния ден, стигна невиждани висоти в скандалното възлагане на пътни контракти. Конкурсните комисии към Агенция „ Пътна инфраструктура “ са правили светкавични дейности по оповестените процедури за пътно поддържане за идващите четири години. Така са сложени нови върхове по бързо разпределение на поръчки – предложения за стотици милиони левове са оценени безусловно за един ден.

Това демонстрира прегледът на оповестените в профила на купувача документи по оповестените поръчки. За скоростното прекосяване към оценяване на предложения първо писа „ Медиапул “. Към този миг обаче комисиите още не бяха класирали компании, а бяха пристъпили към отваряне на ценови предложения. Оказа се, че към този момент и класирането е реалност – безусловно часове след отварянето на ценовите оферти.

Един единствен ден е бил нужен на конкурсната комисия да излезе с отчет за класиране за пътното поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на Кърджали. Ценовите предложения за тази обособена позиция са отворени на 2 юни в 16:45 минути, т.е. в края на последния работен ден – петък. Веднага след уикенда в понеделник конкурсната комисия към този момент е подготвена с класирането и предлага за реализатор да бъде утвърдено обединяването ДЗЗД „ ТРЗП Кърджали “.

Подобни дейности в работата на комисията могат да бъдат избрани единствено като суперсветкавични, като за оправдание евентуално ще се употребява обстоятелството, че до оценка е позволена единствено една ценова оферта, разясняват специалисти. По тази позиция останалите двама претенденти са отстранени при отварянето на ценовите оферти в петък.

Същите светкавични дейности са приложени и към пътното поддържане в ОПУ Пловдив. Тук ценовите предложения са отворени на 2 юни, петък, в 16 часа. На това съвещание са отстранени трима от общо четирима претендента, а отчетът за класирането на единственият позволен е реалност на 5 юни, понеделник. В него комисията предлага за реализатор да бъде избран „ Европейски пътища “ АД.

И сега на писане на този текст продължиха да излизат решения за класиране на компании по същата скица. В 13:03 минути бе оповестено решение за класиране за ОПУ Стара Загора и ОПУ Сливен. Ценовите предложения за ОПУ Стара Загора бяха отворени в понеделник, за ОПУ Сливен – на 2 юни, петък. И в двете области са позволени до класиране единствено един претендент, отстранени са по един и за двете позиции. Възможно е до края на деня да излязат още решения за класиране.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР