Службите за сигурност предоставят изключително коректна информация, но някой път

...
Службите за сигурност предоставят изключително коректна информация, но някой път
Коментари Харесай

Драгомир Заков: Службите за сигурност предоставят коректна информация

Службите за сигурност дават извънредно правилна информация, само че някой път има разлика в крайните оценки, които касаеха началото на войната в Украйна.

Това уточни новият министър на защитата Драгомир Заков в изказване пред медиите след края на съвещанието на отрасловата комисия.

Той изясни, че няма никакви забележки към информацията, която получава от службите. Допълни, че разминаването в прогнозата за спора сред Русия и Украйна е провокирано от това, че войната е зародила в резултат на ирационално решение. Уточнението му е по отношение на изказването на Демократична България през вчерашния ден, в което от политическата мощ подлагаха на критика, че службите не са планували военна офанзива в Украйна. Заков акцентира, че въпреки всичко войната е била измежду сюжетите, обсъждани от ДАНС, ДАР и Военното разузнаване.

Към момента няма военна опасност за България, акцентира министърът.

От думите му стана ясно още, че ще се сътвори българска батальонна група с водеща страна България, само че под командването на въоръжените сили на НАТО. Уточни, че от алианса имат проекти за отбрана на България и Румъния. Батальонът ще бъде на територията на България, както и с български пълководец.

От изявлението на Заков може да се заключи, че съюзничесии войски от НАТО ще дойдат у нас, защото на българските въоръжени сили им липсват качества, които би трябвало да бъдат попълнени. Вече има и оферти за това от наши страни съдружници, само че ръководителят на военното ведомство не пожела да каже кои са. Единствено уточни, че ще има специфичен брифинг по тематиката.

Към момента не се постанова да бъдат изпращани български войски в Украйна или в страните от НАТО.

Източник " Монитор "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР