Службите са в много незавидно състояние. Те нямат зад гърба

...
Службите са в много незавидно състояние. Те нямат зад гърба
Коментари Харесай

Иван Костов: Службите са в хаос, предизвикван от Радев, няма желание да се разделя с тях и да разберем, че Русия води война срещу нас

" Службите са в доста нежелано положение. Те нямат зад тила си ръководещото болшинство, а президентът Румен Радев, който няма предпочитание да се разделя с тях. Конституцията споделя, че Министерският съвет дава отговор за обезпечаване на сигурността. Службите обаче наподобяват в безтегловност. Системата за националната ни сигурност е в безпорядък, който е породен от президента, само че не го укорявам, а той самичък би трябвало да разбере, че не е в неговите функционалности да дава отговор за тях ". Това съобщи някогашният министър председател Иван Костов пред БНР.

" Националните ползи се дефинират първо съгласно Министерския съвет, а не от президента. Това не е естествена среда за работа на службите. Там има огромен проблем и огромна част от фрагментите са с несъгласие с евроатлантическата общественост. Не работят на равнището, на което би трябвало да правят работа и не знаят какво вършат. Самият факт, че прилежащи служби гонят шпиони, значи, че работят очевидно по-добре от нашите и са разчели какви вреди ще има отецът за страната им. Президентът назовава покоряване на службите, тъй като явно не схваща институциите. Говорим за националната ни сигурност. В доста страни са сменили доктрината на Путин. Видяхме по какъв начин България още публично не е осъзнала, че е обект на хибридна война от Руската федерация. Радев единствено предлага по какъв начин да се вземат задания. По същия метод работеше финансовото разузнаване и не би трябвало да е счупено бижу на ДАНС на ревера на Станишев. Не знам каква подготвеност има и Делян Пеевски. Мой братовчед ми сподели, че му е взел дипломата ", сподели още Костов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР