Службата за защита на данните в Нидерландия заяви в петък,

...
Службата за защита на данните в Нидерландия заяви в петък,
Коментари Харесай

Пробив за милиарди: Холандски регулатор разглежда изтичане на данни от Tesla

Службата за отбрана на данните в Нидерландия съобщи в петък, че е наясно с изказванията за вероятни нарушавания при, само че е прекомерно рано за спомагателен коментар.

Германският настоятелен ежедневник Handelsblatt заяви в четвъртък, че компанията на Илон Мъск не е съумяла да отбрани съответно данните от клиенти, чиновници и бизнес сътрудници. В обявата се приказва за 100 гигабайта поверителни данни, изтекли от компанията.

" Наясно сме с историята на Handelsblatt и я преглеждаме ", сподели представител на нидерландския контрол на данните. В тази страна се намира европейската централа на Tesla. От организацията АР отхвърлиха всевъзможен коментар дали може да стартира или към този момент е почнала следствие. Нидерландската организация е осведомена от свои сътрудници в немската провинция Бранденбург.

Handelsblatt заяви, че Tesla е уведомила нидерландските управляващи за нарушаването, само че представителят на AP сподели, че не са осведомени дали компанията е направила някакви изказвания пред организацията. Tesla не беше открита за коментар в петък по отношение на репортажа на Handelsblatt, в който се споделя, че потребителските данни могат да бъдат открити " в обилие " в пакет от данни, обозначен като " Tesla Files ".

Службата за отбрана на данните в Бранденбург, където е европейската гигафабрика на Tesla, разказа приключването на данни като " всеобщо ".

" Не мога да си спомня нещо с подобен мащаб ", сподели служителят по отбрана на данните в Бранденбург Дагмар Хартге, добавяйки, че казусът е предаден на нидерландските управляващи, които поемат отговорността за дейности, в случай че обвиняванията доведат до насилствени ограничения.

 Пробив за милиарди: Холандски регулатор преглежда приключване на данни от Tesla
© Reuters

Нидерландските управляващи имат няколко седмици, с цел да решат дали да прегледат случая като част от европейска процедура, добави тя.

Файловете включват таблици, съдържащи повече от 100 000 имена на някогашни и сегашни чиновници, в това число социалноосигурителния номер на изпълнителния шеф на Tesla Мъск, дружно с персонални имейл адреси, телефонни номера, заплати на чиновници, банкови данни на клиенти и секретни данни от производството, заяви Handelsblatt.

Пробивът, в случай че се удостовери публично, ще е нарушаване на разпоредбите GDPR, се споделя в публикацията.

Ако сходно нарушаване бъде потвърдено, Tesla може да бъде санкционирана с до 4% от годишните си продажби, което може да доближи 3.26 милиарда евро.

Германският синдикат IG Metall съобщи, че разкритията са " смущаващи " и прикани Tesla да осведоми чиновниците за всички нарушавания на отбраната на данните и да предизвиква развиването на корпоративна просвета, в която личният състав може да повдига въпроси и подава недоволства намерено и без боязън. " Тези разкрития... дават отговор на картината, която получихме за малко по-малко от две години ", сподели Дирк Шулце, бъдещият регионален началник на IG Metall за Берлин, Бранденбург и Саксония.

Handelsblatt цитира юрист на Tesla, който споделя, че " неудовлетворен някогашен чиновник " е злоупотребил с техния достъп като сервизен механик, добавяйки, че компанията ще предприеме правосъдни дейности против лицето, което подозира за приключване.

Позовавайки се на изтеклите файлове, вестникът оповестява за хиляди недоволства на клиенти по отношение на системите за подкрепяне на лидера. Става дума за към 4 хиляди недоволства за ненадейно ускоряване или така наречен фантомно прекъсване, когато колата ненадейно удря спирачки без очевидно затруднение по пътя.

 Пробив за милиарди: Холандски регулатор преглежда приключване на данни от Tesla
© Reuters

Миналия месец репортаж на " Ройтерс " сподели, че групи от чиновници на Tesla частно споделят посредством вътрешна система за известия от време на време стресиращи видеоклипове и изображения, записани от видеорегистраторите на колите на клиентите сред 2019 година и 2022 година

Тази седмица на компанията Meta беше наложена рекордна санкция от 1.2 милиарда евро от водещия регулатор на поверителността в Европейския съюз поради обработката на потребителска информация и получи пет месеца да спре прехвърлянето на потребителски данни от Европа към Съединени американски щати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР