Службата за сигурност на Украйна (ССУ) извърши мащабна операция в

...
Службата за сигурност на Украйна (ССУ) извърши мащабна операция в
Коментари Харесай

Украинското разузнаване разби руска престъпна мрежа в Николаевска област

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) извърши огромна интервенция в Николаевска област и обезврежда още една съветска агентурна мрежа, която е била формирана от 13 локални поданици. Новината разгласи службата на страницата си във " Facebook ", представена от организация „ Укринформ “.

Задържаните13 сътрудници са събирали разследваща информация за местонахождението на военни бази и напредванията на украинските сили в южната украинска област. Освен това са насочвали съветски въздушни офанзиви против социална инфраструктура в град Николаев.

С тяхна помощ и ориентиране съветските сили са поразили жилищна постройка в града с ракети за противовъздушна защита С-300 през есента на 2022 година При този удар бяха убити седем цивилни, в това число едно дете, напомня организацията.

ССУ е открила също, че съветските информатори са предавали координатите на украински обекти на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) посредством " медиатор ". Такъв се оказал прокремълският блогър Сергей Лебедев, прочут с прякора си " Лохмати " ( " Косматия " ).

Според наличните данни той работи за ФСС като " сътрудник на свободна процедура " на съветската новинарска организация РИА Новости и се крие в окупираната от Русия част от Донецка област.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР