Службата за сигурност на Украйна разследва обстрел, извършен от руски

...
Службата за сигурност на Украйна разследва обстрел, извършен от руски
Коментари Харесай

Руски военни са разстреляли цивилна колона, сред жертвите има 13 деца и бременна

Службата за сигурност на Украйна проверява обстрел, осъществен от съветски окупатори против автоколона от цивилни  в Купянския регион на Харковска област, съобщи Укринформ. 

Сред жертвите има 13 деца и бременна жена.

„ В края на септември рашистите изцяло са унищожили колона от седем автомобила. Най-малко 24 души са починали, измежду тях – 13 деца. Зверското нахлуване против цивилен лица е осъществено от диверсионно-разузнавателна група окупатори, които със стрелково оръжие съвсем в упор са разстреляли шест остарели леки автомобила и един камион „ ГАЗель “. Врагът още един път потвърди, че неговата цел е унищожаването на всички украинци, без значение от възрастта и пола.
Окупаторите търпят провали на бойното поле и от невъзможност отговорят на това с убийства на мирни жители. Но рашистите няма да избегнат наказването – ще намерим всички и ще ги накараме да дават отговор за осъществените зверства. “ – декларирал изпълняващият функционалностите на шеф на Службата за сигурност на Украйна Василий Малюк.

Отбелязва се, че окончателният брой на жертвите още не е открит, организират се експертизи. Няколко души са съумели да се спасят, те дават показания пред следователи.

Съобщава се също, че се откриват самоличностите на убитите от руснаците жители. Извършва се детайлно документиране и се събират доказателства, които да бъдат показани пред Международния углавен съд.

Превод Faktor.bg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР