Службата за наблюдение на ядрените нации на ООН призова за

...
Службата за наблюдение на ядрените нации на ООН призова за
Коментари Харесай

Стражът на ООН предупреждава за трафика на ядрени атоми

Службата за наблюдаване на нуклеарните народи на Организация на обединените нации прикани за „ зоркост “, защото предизвести за хиляди случаи на изгубване на радиоактивни материали.

Базата данни за произшествия и трафик на Международната организация за атомна сила (МААЕ) заяви в понеделник, че 31 страни са съобщили за 168 случая, при които нуклеарен или различен радиоактивен материал е бил загубен, откраднат, погрешно изхвърлен или подценен по различен метод предходната година, „ в сходство с историческите междинни стойности ”. Пазителят е записал повече от 4200 обири или други произшествия през последните 30 години.

МААЕ означи, че шест от миналогодишните произшествия са „ евентуално свързани с трафик или злонамерена приложимост “, известна още като група I, което съставлява леко нарастване по отношение на 2022 година, само че спад по отношение на 2021 година

Базата данни за трафик обгръща три типа произшествия, при които нуклеарен или радиоактивен материал е избягал от регулаторния надзор, като група I е най-сериозната.

Инцидентите,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР