Службата за безопасност на Украйна (СБУ) съобщи, че е арестувала

...
Службата за безопасност на Украйна (СБУ) съобщи, че е арестувала
Коментари Харесай

Украинските спецслужби: Осуетихме руски опит за убийство на Зеленски


Службата за сигурност на Украйна (СБУ) заяви, че е арестувала жена, упрекната в подкрепяне на Русия да извърши офанзива против украинския президент Володимир Зеленски по време на негово посещаване в град Миколаив в Южна Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

СБУ съобщи, че е арестувала „ информаторка на съветските секрети служби, която е събирала разследваща информация за плануваното посещаване на президента в региона на Миколаив (на съветски: Николаев, б.р.) “, покрай фронтовата линия, за осъществяване на „ огромна въздушна офанзива “.

Въпросната жена, която работела в магазин във военна база, „ се е пробвала да откри часовете и листата с места от предварителния маршрут на президента за посещаване в региона “.

СБУ популяризира фотография на арестуваната от сътрудници жена с скрито лице, дружно с телефонни известия и ръкописни бележки за военните дейности.

Володимир Зеленски означи през днешния ден в известие в своя телеграм-канал, че СБУ го е уведомила за този опит за офанзива против него и че той е в течение с „ битката против предателите “ в Украйна.

Украинският президент посети Миколаевска област през юни, откакто руснаците взривиха на стената на язовир „ Нова Каховка “, което провокира наводняване и екологична злополука в огромни елементи от Южна Украйна. Следващото му посещаване в региона беше в края на юли, след смъртоносни съветски обстрели на града.

В прессъобщението си СБУ прецизира, че е подхванала „ спомагателни ограничения за сигурност “ за визитата на Володимир Зеленски, само че не е арестувала незабавно дамата, „ с цел да получи нова информация за нейните съветски „ поръчители “ и дилемите, които са ѝ били предоставени “.

Според СБУ дамата се е опитвала да получи разследваща информация за местоположението на системи за електронна битка и украински хранилища за муниции, като е била задържана в миг, когато се е опитвала да съобщи информацията си на съветските секрети служби.

Тя е упрекната в нерегламентирано разпространяване на информация за придвижването на оръжия и войски и я заплашват до 12 години затвор, заяви службата за сигурност.

Досега спецслужбите на Украйна са съумели да осуетят не по-малко от 6 опита за ликвидиране на президента Зеленски.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР