Службата по политика в областта на науката и технологиите на

...
Службата по политика в областта на науката и технологиите на
Коментари Харесай

Белият дом: Учените да анализират доклади за коронавируса с изкуствен интелект

Службата по политика в региона на науката и технологиите на Белия дом насочи предизвикателство към учените да употребяват изкуствен интелект, с цел да проучват над 29 000 научни изявления в търсене на отговори за ковид, заяви Ройтерс.

Службата разгласи, че си партнира с компании като " Майкрософт " и " Алфабет " - компанията-майка на " Google ", с цел да сформира най-мащабната база данни с научни изявления за новия ковид, предава Българска телеграфна агенция.

Световната здравна организация(СЗО) и Центровете за надзор и попречване на заболяванията в Съединени американски щати оповестиха, че желаят да оказват помощ за определяне на произхода и предаването на ковид, с цел да се улесни създаването на ваксина и лечебни способи. Коронавирусът провокира респираторното заболяване COVID-19.

Надеждата е, че компютрите ще бъдат в положение да сканират по-бързо извършените до момента проучвания и да открият обстоятелства, които може да са убягнали на хората, сподели основният софтуерен контрольор на Съединени американски щати Майкъл Крациос пред публицисти.

Машинното образование - форма на изкуствен интелект, при която се употребява софтуеър, основан да засича избрани модели в масивите информация, към този момент се употребява в опазването на здравето и в други браншове и промишлености за обобщаване на данните от огромни текстови масиви.

Преди да може да извежда заключения и да прави изводи, софтуеърът за машинно образование би трябвало да проучва милиони единици данни със сходно наличие.

В новата база данни към този момент са включени 13 000 публикации за ковид, което улеснява софтуеъра в разбора, сподели Крациос. Базата данни съдържа и фрагменти и систематизирания от още 16 000 публикации.

Базата данни е основана от Google от услугата Кагъла(Kaggle), която е известен инструмент за образуване онлайн на надпревари по машинно образование. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР