Служба Военна полиция и Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще разследват съвместно

...
Служба Военна полиция и Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще разследват съвместно
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия и военна полиция ще разследват корупция в отбраната

Служба " Военна полиция " и Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще проверяват взаимно случаи корупция в защитата - висшия команден състав на армията и висшите обществени длъжности в Министерство на защитата, измежду които и министъра и заместниците му.

Освен това Антикорупционната комисия ще има право на достъп до полицейския указател на работа " Военна полиция ", който съдържа цялостните персонални данни за всички регистрирани, както и да водените следствия против тях, за типа на закононарушението, категорията (военнослужещ, граждански чиновник, лице отвън структурите на министерството на отбраната), месторабота и други

Новите пълномощия на Антикорупционната комисия са препоръчани в план на директива за взаимоотношение с " Военна полиция " и към този момент е оповестен за публично разискване. Предвижда се документът да бъде гласуван от Министерския съвет след месец.

В планът се планува и двете служби да обменят информация, да сформират взаимни проекти за деяние и да си оказват техническа помощ.

По искане на Антикорупционната комисия " Военна полиция " ще може да й спомага за интервенции и търсене за секване или откриване на корупционни закононарушения с присъединяване на лица, заемащи висши обществени длъжности. Двете звена ше си сътрудничат и ще могат да обменят информация при подбора на претенденти за работа.

На 31 юли Народното събрание гласоподава оставката на някогашния началник на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, който бе в нескончаем отпуск след абсурда с противозаконната тераса към жилището си, а по-късно бе избран за общоприет консул на България във Валенсия с държавно решение. В момента комисията се управлява от заместника на Георгиев - Антон Славчев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР