Слухът, който се носи за предстоящо затваряне на плажовете в

...
Слухът, който се носи за предстоящо затваряне на плажовете в
Коментари Харесай

Затварят плажовете в България, идва епидемия от холера и хепатит

Слухът, който се носи за идно затваряне на плажовете в България заради зараза от разнообразни рискови инфекции като холера, салмонела, хепатит и други чревни инфекции във водата на Черно море, сътвори съществени терзания измежду представителите на туристическия бранш.

 

Според тази всеобщо популяризирана мълва, здравните управляващи в България ще бъдат принудени да слагат под карантина плажовете заради съществуването на патогенни болести, които са зародили след взривяването на язовирната стена на Водноелектрическа централа " Нова Каховка " в Одеса.

 

Седмица след терористичния акт, осъществен от съветските окупатори, здравните управляващи в Украйна публично оповестиха, че има нараснала микробиологична интензивност на повърхността на черноморската вода в Одеска област. В резултат, плажовете в този регион са затворени от няколко дни, а управляващите издали заповед да не се употребява черноморска риба и други морски артикули.

След извършени проби, бе открито, че над 10 тона риба не дават отговор на санитарните условия и бяха унищожени. Екологичната ревизия в Украйна отбелязва обилни промени в химичния състав на пробите от морската вода на Одеското крайбрежие от началото на юни. Солеността на водата там е съвсем три пъти по-ниска от естествената, а наличието на желязо е пет пъти по-високо.

 

Проби, взети от морската вода на плажовете в Одеска област след взривяването и разрушаването на язовирната стена на „ Нова Каховка “ в Украйна, посочваха съществуването на салмонела, хепатит, холера и други патогени, които провокират чревна зараза. Слухът, че инфектирани и даже радиоактивни води от взривения язовир „ Каховка “ са се влели в Черно море, към този момент всеобщо се популяризира и в Румъния, откакто управляващите в северната ни съседка предизвестиха, че чакат черноморската вода в курортните градове Сулина, Наводари, Констанца, Ефорие и Мангалия да не става за къпане след към десетина дни.

 

Упорито се мълви, че в края на месец юни всички плажни линии в Румъния ще бъдат затворени и неразрешени за навестяване.

Очаква се нечистите води да доближат до Българското Черноморие в първите дни на месец юли. В обществените мрежи към този момент всеобщо се популяризира мнението на екоактивисти и специалисти, че болестта ще бъде докарана по Черно море до родните крайбрежни линии, и че летният сезон може да бъде анулиран.

 

„ Морето е чисто и всички могат умерено да се къпят. Трябва да са спокойни, че в случай че се случи нещо, то навреме ще бъдат предизвестени “, разгласи министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

 

Въпреки уверението на министъра измежду риболовците във Варненска област се популяризира слухът, че риболовът в Черно море ще бъде неразрешен още идната седмица, а в средата на юли плажовете на север ще бъдат затворени.

„ Дори опасенията за идна гигантска екокатастрофа в Черно море да не се потвърдят, към този момент има нанесени големи вреди върху туризма ни - има доста анулирани резервации от британски и немски туристи. Не е нужно и вие да тиражирате спекулации и да плашите хората. Може би става въпрос за целенасочена съветска агитация, която цели да провали летния сезон в Румъния и в България “, кърши ръце

хотелиер от Балчик.

 

Предупреждение за ужасяващи последствия в Румъния и България като крайбрежни страни на Черно море обаче насочи и специалистът по водите Франк Галан в изявление за австрийския вестник „ Дер Щандарт “. Според него вливащите се в Черно море води от взривения „ Нова Каховка “ ще засегне „ необратимо морската екосистема на Черно море, а последствията от екокатастрофата ще бъдат усещани десетилетия напред.

 

Същевременно от изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) отхвърлиха плъзналия в обществените мрежи слух, че двата открити мъртви преди дни делфина в Поморие и край бургаския плаж „ Форос “, са умрели в резултат на отровни води, влели се в Черно море от взривения язовир „ Нова Каховка “.

Инфо: Уикенд

Тагове: Черно море патогени холера салмонела хепатит опасни чревни инфекции туристи провален сезон „ Нова Каховка “
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР