Случващото се в МВР и Митници ще окаже влияние на

...
Случващото се в МВР и Митници ще окаже влияние на
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Изборите на 9 юни може да са първи етап на още едни предсрочни избори през есента

Случващото се в Министерство на вътрешните работи и " Митници " ще окаже въздействие на изборите ",каза пред политологът доцент Стойчо Стойчев.

" Няма по какъв начин това да остане без последици най-малко в границите на предизборната акция, тъй като хората ще образуват своите желания, гледайки всичко това. Искаме ли да се случва още от това, което гледаме през последните няколко дни. Тези неща отхвърлят доста от обикновено мислещите хора от това да вземат участие в изборите ".

Той изрече мнение, че по-добре Калин Стоянов да бъде изваден от кабинета " Главчев " и акцентира, че " здравият разсъдък диктува, че откакто има такава огромна опозиция против министърът на вътрешните работи от втората по величина групировка - ПП-ДБ и те нямат доверие, че изборите ще бъдат почтени, може би останалите би трябвало да се съобразят ":

" Това няма да бъде демонстрация на уязвимост, демонстрация на трезва политическа логичност, с цел да се лимитират евентуалните благоприятни условия на ПП-ДБ да оправдаят изборна загуба със служебния вътрешен министър Калин Стоянов, в случай че той остане в държавното управление на Димитър Главчев ".

Доц. Стойчев дефинира като изненадваща формулата на служебния кабинет и уточни като казус прехода на министри от постоянно държавно управление в служебно, тъй като противоположното се е случвало.

" Не би трябвало да се търси последователност, тъй като предходният кабинет на Николай Денков се е провалил ".

Според него изборите на 9 юни може да се окажат като " първи стадий на още едни предварителни избори през есента ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР