Случващото се с бизнесмена Васил Божков е поредна серия, която

...
Случващото се с бизнесмена Васил Божков е поредна серия, която
Коментари Харесай

Гешев за Васил Божков - Търси удобна политическа конфигурация!

" Случващото се с предприемача Васил Божков е поредна серия, която съм гледал няколко пъти. Той прави необятен набор от неща. Първото е да се опита да дестабилизира страната, с цел да стане политическа настройка, която да му свърши работа. Така стана и с Цветан Василев. Дано Божков не го реализира. Да не забравяме, че всеки е почтен до доказване на противното в съда. Ако господин Божков желае да каже нещо, да заповяда – ние нямаме смъртна присъда ". С тези думи основният прокурор Иван Гешев разяснява изявленията от последните дни на Васил Божков, против когото има 11 повдигнати обвинявания. 

" Българската прокуратура си е свършила работата и чака да види какво ще преценяват Обединените арабски емирства. Васил Божков има правото да се пази по всевъзможен метод ", сподели още Гешев.

По мотив сигнала на Антикорупционния фонд до него за изказванията на обвинения хазартен необут, скрийншота и паметната бележка, които разгласява, Гешев разяснява, че досъдебните производства са в ръцете на наблюдаващите прокурори, които работят по тях.

" Този сигнал не беше минал до мен. Когато пристигна при мен, ще го разпределя на способен сътрудник. Този фонд развива теорията, че аз следя всички досъдебни производства. От друга страна ме алармират и желаят да се намеся. Това е шизофренично ", сподели Гешев. 

Припомняме, че Васил Божков, който има повдигнати 11 обвинявания, в това число за образуване на незаконна група, и сега се намира в Обединените арабски емирства, разгласява преписка с консуматор на име Vladi Goranov като доказателство за това, че е поддържал контакт с финансовия министър Владислав Горанов  по отношение на
хазарта. Няколко дни по-късно той разгласява и паметна бележка от срещата си с Кирил Домусчиев, провела се на 10 юли предходната година. Според поста на Божков, двамата са се договорили за огромна рекламна договорка сред  „ Национална лотария “ АД, „ Ню геймс “ АД и „ Нова броудкастинг груп “ ЕООД, а срещата била осъществена под натиска на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР