Случвало се е да ги гоним и да има опасност

...
Случвало се е да ги гоним и да има опасност
Коментари Харесай

Горски служители на лов за мигранти край Малко Търново

Случвало се е да ги гоним и да има заплаха да се обърне автомобила поради неприятните пътища в Странджа, сподели инж. Калин Николов

Съвместни екипи от чиновници на Държавно горско стопанство Малко Търново и „ Гранична полиция “ обхождат местата край границата и ловят мигранти. Пред бТВ шефът инж. Калин Николов описа, че се е случвало негови чиновници да гонят бежанци и да има заплаха да се обърне автомобила им поради неприятните пътища в Странджа. 

„ Всяка заран се събираме със чиновниците си на оперативка и разпределяме ежедневните задания. Един екип отива да експидира дървесина, а различен – на взаимно дежурство с „ Гранична полиция “, добави той.

Два екипа с горски чиновници ще обикалят през днешния ден в региона на нашето стопанство, което е с повърхност 30 000 хектара, а границата, която е на територията ни, е 17 километра, посочи шефът на ДГС Малко Търново. 

„ Нашите чиновници са по трима в екип. Двама остават при мигрантите, а третия търси обсег, в случай че няма, с цел да може да дадем сигнал в Гранична полиция “, посочи той.

„ 59 км. са пътищата на територията на горското стопанство, които би трябвало да бъдат ремонтирани. Няма кой различен да познава по-добре терена от нас. Мисля, че с граничните служители на реда ще се сработим. Винаги сме им съдействали с каквото можем “, сподели още инж. Николов.

Заместник-директорът на горското стопанство Стоян Николов пък удостовери, че доста постоянно с негови сътрудници са се натъквали на мигранти. 

„ Държим връзка с „ Гранична полиция “. Ние нямаме право да задържаме бежанци и по тази причина се обаждаме на сътрудниците. Те идват незабавно и ги прибират. Ние имаме право да задържаме единствено хората, които нарушават Закона на горите “, добави той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР