Случвало ли ви се е в един момент да имате

...
Случвало ли ви се е в един момент да имате
Коментари Харесай

Вещи назаем, които не бива да давате никога

Случвало ли ви се е в един миг да имате чувството, че всичко в живота ви е с краката нагоре и хаос се е настанил в всекидневието? Преди да бързате да обвинявате различен за това, помислете дали скоро не сте давали нещо назаем.

Според националните вярвания, в случай че човек дава нещо назаем, то той споделя и част от силата си и се трансформира в магнит за несгоди.
Ето кои са нещата, които в никакъв случай не трябва да давате назаем: • Пари;
Поверието гласи, че пари не трябва да се дават вечер и то на хора, които не са заможни. Ако обаче дадете назаем пари на състоятелни хора, с връщането на дълга си, те ще ви дадат част и от техния шанс.
• Кухненски прибори;
Не бива да се разделяте с кухненски принадлежности, без значение дали непосредствен ви моли за услуга. В посудата има сила, която не би трябвало да излиза от вкъщи ви. В противоположен случай рискувате в фамилията ви да се появят кавги и разправии.
• Сол;
Преди години нашите баби и майки непрестанно са си разменяли всевъзможни артикули. Те обаче не са бил осведомени, че даването на сол назаем е нещо, което не трябва да се прави. В кристалите се съдържа сила и витални сили. Възможно е да се чувствате доста изморени, в случай че споделите от подправката със съседи.
• Хляб и тестени изделия; Не подарявайте движимостите си даже на най-близките ви!
Свикнали сме да подаряваме движимостите, които не употребяваме към този момент, на близки, другари и родственици. Определяме го като добра постъпка. Това обаче...

Да откажете самун на гладен изрично не се приема за добра постъпка. Има обаче няколко неща, с които да се съобразите, когато го вършиме. Ако имате няколко хляба вкъщи и нямата нищо срещу да помогнете на нуждаещ се, дайте му единия, само че не го подавайте през прага. Така рискувате да попаднете на негово място. Хляб не се дава и след залез слънце.
• Дрехи и обувки;
Смята се, че облеклата и обувките „ помнят “ предходния си притежател и по тази причина не трябва да се дават назаем, нито да се подаряват. По този метод предавате силата на индивида, който ще ги носи, даже и краткотрайно.
• Метли и четки за почистване.
Това е последното нещо от листата, което не трябва да давате назаем. Ако съседка ви помоли да й услужите, откажете най-учтиво. В противоположен случай може да ви настигнат задължения.

Това са движимостите, които в никакъв случай да не давате назаем, колкото и да ви се желае!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР