Случвало ли ви се е да забележите, че котката ви

...
Случвало ли ви се е да забележите, че котката ви
Коментари Харесай

Защо котките обичат миризливи обувки и крака?

Случвало ли ви се е да забележите, че котката ви безусловно все едно се надрусва от аромата на миризливите обувки и краката.

Ако да, тогава сигурно сте се питали каква е повода за това. Тези странни привички в действителност са присъщи на множеството котки, само че за какво действително обожават миризмата на пот и на какво се дължи това.

Защо котките обичат миризливи обувки и крайници?

Основна причина за това е, че котките действително не възприемат потта като демонстрация на нечистоплътност и неприятна хигиена. За тях това е изцяло естествена миризма на всяко живо създание, като забавен факт е и това, че повече котки избират точно мъжката пот, тъй като тя е по-силна.

И до през днешния ден обаче не е ясна сигурно повода за това котките да са по този начин привлечени от миризливите обувки и краката. Съществуват няколко вероятни фактора, които могат да оказват въздействие на този забавен табиет на пухестите любимци. Ако стара котка обожава миризмата на пот, тогава това може се дължи на други аргументи. Така да вземем за пример феромоните, които се отделят с потта, по някаква причина много се харесват на домашните любимци, в това число на котките най-много.

Също по този начин котките обожават соления усет, като затова харесват и миризмата на пот, която също е солена. Съществува и друга доктрина, а точно търкайки се в другите аромати, те се пробват да скрият своята лична миризма. Така в природата те са се криели от враговете си, употребявайки за задачата другите миризми.

 Защо котките обичат миризливи обувки и крайници?

По принцип животните постоянно харесват познатите им аромати, като в този случай това не е изключение. Интересен факт е това, че обонянието им е 15 пъти по-силно от това на хората, като също по този начин те имат способността да получават информацията безусловно от въздуха, а точно с помощта на мощното си подушване.

Зоолозите считат също по този начин, че миризмата на мръсни обувки и крайници тривиално успокоява животните, защото е позната за тях. Все отново даже и нашите пухести другари могат да изпитват възприятие на стрес и тревога, като за тях това е самобитен метод да смъква непотребното напрежение. Усещайки аромата на стопанина си, котката се усеща предпазена и знае, че той наложително ще се върне вечерта. Именно по тази причина те постоянно даже могат да разнасят да вземем за пример вашите домашни чехли, до момента в който вие сте на открито.

Каквото и да си приказваме, една от главните аргументи за тази обич на котките към миризливите обувки и крайници е инстинктът им. Именно по тази причина може да се каже, че за тях това е изцяло обикновено държание и в него няма нищо необичайно.

Ако ви нервира, тогава не се карайте на питомеца ви, а просто се пробвайте да го разсеяте или пък се изкъпете, като по този начин ще махнете миризмата на пот.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР