Случвало ли се е след личен разговор насаме с приятел

...
Случвало ли се е след личен разговор насаме с приятел
Коментари Харесай

Facebook предвижда желанията ни чрез наши аватари на сървърите си

Случвало ли се е след персонален диалог уединено с другар или сътрудник да видите в обществения си профил реклами, свързани с тематиката на диалога? Продажба на самолетни билети за дестинация, която се загатнали, че желаете да посетите, да вземем за пример.
Зловещото прекарване ви кара да мислите, че телефонът ви се подслушва. Всъщност това не е належащо, споделя някогашният чиновник на Гугъл Тристан Харис. Онлайн платформите разполагат с толкоз доста информация за нас, че могат да плануват какво желаеме. В сървърите на интернет колоси като Гугъл и Фейсбук има сходна на аватар вуду кукла - наша версия, която компютърните логаритми тестват, изяснява Харис.
Ако смятате, че телефонът ви ви записва, не се тревожете, онлайн платформите разполагат с по-евтин метод да плануват желанията ни. На сървърите на Гугъл или Фейсбук има сходна на аватар или вуду кукла наша виртуална версия, сподели някогашният чиновник на Гугъл по време на конференция на Института „ Милкен ".
„ Няма потребност да чувам диалозите ви, защото съм събрал всички ваши кликвания и други дейности онлайн и тази информация прави държанието на аватара вуду кукла все по-подобно на вашето. Всичко, което би трябвало да направя е да симулирам диалозите, които вуду куклата води и към този момент знам какъв диалог сте провели, без да чувам през микрофона. "
70% от видеоклиповете, които гледаме в YouTube се избират от компютър, а не от нас, прибавя Харис.„ Колко от вас вземат решение да гледат видеоклип в YouTube, като споделят, че ще изгледат единствено него, а два часа по-късно като че ли се разсънват и двучасов транс и се питат - какво се случи с мен? Това е по този начин, защото сега, когато стартирате видеото, сходната на вас аватар вуду кукла се разсънва, а такава има за един от всеки четирима души на планетата. Алгоритъмът знае тъкмо кое да е идващото видео, което да покаже, защото тества върху аватара ви кой от стотиците милиони вероятни клипове ще ви накара да останете най-дълго. 70% от трафика в Ютуб се задвижва от логаритъм, което значи, че YouTube избира какво да гледате, а не вие. "
Хората прекарват приблизително един час дневно в YouTube, а това са 700 милиона часа на ден, определени от компютър, показва Тристан Харис.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР