Случва се привържениците на енергизиращите сутрини под душа и любителите

...
Случва се привържениците на енергизиращите сутрини под душа и любителите
Коментари Харесай

Вана с душ – няколко начина за умело съчетаване на стил с удоволствие!

Случва се последователите на енергизиращите сутрини под душа и феновете на релаксиращи, вечерни бани да живеят под еднакъв покрив. Често едни и същи хора харесват нещо друго заран и нещо друго вечер. Как да съвместим и двете потребности? Решението може да бъде вана с душ. Показваме няколко метода по какъв начин ловко да ги комбинирате, получавайки страхотна композиция от прелестно и потребно.

Ако нямаме две бани или задоволително огромно пространство за инсталиране както на душ, по този начин и на вана в банята - изправени сме пред алтернатива: кое от двете да изберем?

И ваната, и душа имат своите преимущества и дефекти.

Вана - дава опция за блажено разпределяне, забравяне за грижите, потребление на соли за вана и ароматерапия. За децата е доста по-удобно да се къпят във вана, тъй като обичат докосването на водата и обичат да плискат и играят с играчки за банята.

От друга страна - когато използваме вана, използваме доста повече вода и сила. Така че това е по-малко екологично решение. Прекаляването с дълги, горещи вани също не е от изгода по здравословни аргументи. Ваната изисква и по-голяма повърхност „ на пода “.

От друга страна, интелигентните хрумвания за баня разрешават решения от вида 2 в 1. Те ще създадат допустимо слагането както на вана, по този начин и на душ даже в дребна баня. Нека ги разгледаме:

1. Стъклен, съвсем незабележим заслон

Това е решение, което съчетава потребностите от бърз утринен душ и релаксираща вана. Не заема в допълнение място. Стъкленото стъкло, инсталирано „ твърдо “ (или наклонено за разчистване на ръба на ваната и стъклото), ясно разделя умивалника и пространството за къпане. Това не нарушава спретнатите пропорции на банята и нейното функционално оформление.

Вана със стъклен заслон наподобява ужасно на фона на лека керамика - изключително заобиколена от бели, които придават шир и лекост на интериора. Тук добре седят както гладки, по този начин и структурирани плочки с друга степен на емайл. Добавянето на ярко дърво (например под формата на долап под мивката), както и малко бежово в тоалетната, вършат интериора още по-приятен за окото.

2. Ясно маркирано място за ваната

Ако изберем мощен жанр на нареждане, можем съзнателно да подчертаем рамката на ваната. Подобен метод прави нейната естетическа функционалност преобладаваща и съвършено хармонизира с други детайли на декора - огледални рамки, цвят на обкова, саксии с цветя и контрастни стени. Бялото и черното са обичаните цветове на минималистите и почитателите на индустриалния жанр.

3. Комбинация от вана с душ - съвършено решение за дребна баня

В дребните бани опцията за съчетание на функционалностите на вана и душ е берекет. Вече не би трябвало да избирате: душ или вана? Може да имате и двете. Ако използваме пространството плътно и съразмерно, то ще бъде комфортно, чисто и прелестно за окото всеки ден. Прозрачните, елегантни стъклени паравани и тук наподобяват най-добре като бариера. Можете също да употребявате плъзгащи се паравани, направени от стъкло или по-малко стилни,но по-евтини като вид - направени от висококачествена пластмаса.

4. Самостоятелна вана + душ

В стаите за къпане и огромните бани не е належащо да инсталирате обособена душ кабина и вана, с цел да се насладите на всички водни удоволствия. Можете съзнателно да запазите огромно количество свободно пространство, без да жертвате никакви потребни функционалности. Това ще улесни монтирането на панела за душ на стената и слагането на свободно стояща вана под него. Спестеното по този метод свободно пространство може да се употребява по избор посредством слагане на обичания ви стол за четене, живи растения, маси със свещи) или дрешници, пералня и сушилня или всичко, което пожелаете.

Когато обичаме да си вземаме бърз душ заран и топла вана с пяна вечер, към този момент нищо не пречи да се наслаждавате и на двете удоволствия всеки ден с нашите практчни решения.

Източник:

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР