Случва ли ви се кучето и котката във вашия дом

...
Случва ли ви се кучето и котката във вашия дом
Коментари Харесай

Как да постигнем разбирателство между котка и куче?

Случва ли ви се кучето и котката във вашия дом да се бият като...ами, като кучета и котки? Те въпреки всичко са два разнообразни видoве, еволюирали в обособени направления и имащи разнообразни отзиви за връзките си с индивида.

Кучето през вековете

Наименованието на латински Canis familiaris приказва много за характера на актуалното куче, бидейки най-хубавия другар на фамилията. Кучетата са се приспособили към обществената конструкция на индивида, като са деляли еднакъв хабитат, както и идентична плячка. С годините тогавашните вълци са избрали компанията на хомо сапиенс като преференциална, защото одобряват многообразие от човешка храна и се радват на човешкото наличие. Съществуват огромни сходства сред обществата и на двата типа, по тази причина са се обвързали по този начин и добре до днешни дни.

Котката през вековете

 Котка и куче

Египтолозите считат, че одомашняването на африканските диви котки от египтяните е почнало към 3500 години прочие Хр. Тези опитомени котки се наричали мау. У някои учени цифрата се връща чак до 6000 години прочие Хр. Когато и да се е случило, доближаването на котка и човек е било заради скупчването на гризачи, змии и друга комфортна плячка за хищниците към човешките съобщества. В последна сметка хората почнали да ги почитат и одомашняват, защото били натурален разрушител на гадини като плъхове и мишки.

Разбирателството сред куче и котка

 Котка и куче

Нужно е да разберете, че където има дим, там има и огън. Съществуват голям брой изключения и огромен брой притежатели на домашни любимци декларират, че война на типове не се случва на територията на дома им. Котките и кучетата не са естествени врагове и другарствата сред двете могат да бъдат извънредно благи и мощни. Важно е въпреки всичко да знаете по какъв начин да се справите, в случай че двете животинчета се отнасят с принуда към съжителството си.

Какво се е объркало?

Най-честия проблем, който ще срещнете в семейството, е навикът на кучето да преследва котката. Нужна е подготовка за послушание – както на притежателя, който би трябвало да се научи да дефинира разпоредбите, по този начин и на кучето, което би трябвало да работи над контрола си. Ключов миг е да комбинирате командата с игнориране на котката, до момента в който го държите на каишка. Не бива да му позволявате да я гони по никакъв метод. Без извинения!

Разбиране на разликите

 Котка и куче

Много притежатели имат наивни и пресилени показа за това по какъв начин би трябвало да наподобява разбирателството сред куче и котка, без да включват фактора, че става въпрос за два радикално разнообразни типа животни. Етолозите вършат разликите, че у кучето игривото държание е по-застъпено, склонно е да има мощен инстинкт за гонене, при офанзива постоянно не знае по какъв начин да реагира.

От друга страна котката или е доста страхлива, или доста нападателна. Различията натежават при общото им общуване и казусът би трябвало да се индивидуализира и да се откри решение, удовлетворяващи всички участващи. Един от препоръките е да предоставите на котката свободна територия, която да е единствено за нея. Ако оставяте животните сами, не забравяйте да ги разделите в обособени пространства, в случай че забележите нападателни прояви.

Първи стъпки

 Котка и куче

При представянето на куче и котка има няколко неща, които да извършите и които да избягвате. Съпоставянето на личностите на животните е от значимо значение, като да вземем за пример добра композиция ще е игриво кученце и игриво коте (или най-малко по-толерантно такова). Всяко ново животинче, в случай че не е прекомерно плахо, ще прояви предпочитание да играе с другото. Въпросът е дали другият любим ще има същото мнение за обстановката. Ако дадени куче и котка се схващат между тях, това не е ясно удостоверение, че внасянето на други куче или котка ще провокира завързване на същото другарство.

Прибирането на коте у дома се прави търпеливо – изолирайте писаната в обособена стая изначало. Набавете ѝ нужните храна, вода, играчки, точилка за нокти. Така давате късмет на другите животни от къщата да свикнат с нейната миризма и да свикнат с нея още преди времето на запознанството лице в лице. Ако смятате, че при първата среща може да се случи нещо нежелано, сложете на кучето си каишка или намордник. Отворете вратата на помещението, което котката е обитавала изначало. Наблюдавайте дали желае да излезе от удобната си конюнктура, макар че е добре осведомена с наличието на кучето. Дайте ѝ късмет да обикаля и изследва, като слагате храна наоколо до местата, където кучето нормално седи. Подсигурете се, че котката ви има места, на които да се повиши и да е отвън обсега на вашия Шаро.

Колко дълго продължава социализацията?

При някои двойки уроците по общуване могат да са в границите на няколко дни. Рядко отговорът е в никакъв случай. Най-често целият развой лишава две-три седмици. Често на котките са им нужни няколко седмици да свикнат с другото четириного. Препоръчително е макар и във ваша компания да има съгласие, да не ги оставяте в едно помещение, когато ви няма.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР