Случката се разиграва преди две седмици, но чак сега стана

...
Случката се разиграва преди две седмици, но чак сега стана
Коментари Харесай

Руски пилот се предаде на Украйна заедно с вертолета си frognews.bg

Случката се разиграва преди две седмици, само че чак в този момент стана известна.

 

През март 2022 година министерството на защитата на Украйна разгласи, че ще даде 1 млн. $ на водачите на бойни самолети и 500 000 $ на водачите на военни вертолети, в случай че се предадат дружно с машините си.

 

Освен паричната награда Украйна подсигурява цялостна сигурност на дезертьорите и " чиста съвест ".

 

Пилотът на вертолета, кацнал в Полтава, е първият, възползвал се от тази оферта.

 

Междувременно Украйна подреди изгорели съветски танкове и бойни машини по централния бул. в столицата Киев, до момента в който украинците тази седмица се приготвят да отбележат втория си военновременен Ден на независимостта.

 

Националният празник, с който на следващия ден се означават 32 години от постсъветската самостоятелност от Москва, се пада тъкмо 18 месеца откакто Русия стартира своето пълномащабно навлизане в южната си съседка.

 

Хората се разхождаха по бул. " Крешчатик " в центъра на столицата и се взираха в овъглените корпуси на бронираните бойни машини и други елементи от техниката, подредени в дълга редица като боен церемониал на мъртвите.

 

Днес от военното министерство в Киев обявиха, че катер на украинските военноморски сили е поразил съветски военен аероплан край Змийския остров, намиращ се в западната част на Черно море.

 

" Самолетът изстреля ракета по нас, която потъна. Ние отвърнахме на огъня. Самолетът на страната-агресор не извърши задачата си, тъй като трябваше да се върне в базата си ", прибавиха от силовото ведомство ", написа в. " Украинская истина ".

 

„ Вследствие на гърмежа бе опустошен зенитноракетен комплекс С-400. Минималната продажна цена на комплекса е 1,25 милиарда щатски $. Вероятно има починали и ранени ", добави английската осведомителна организация.

 

Цитираната медия уточни още: Първоначално по този начин наречените управляващи разгласиха в обществени мрежи известие за горски пожар. По-късно то бе изтрито.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР