Случи се това, което очаквахме да се случи – 21

...
Случи се това, което очаквахме да се случи – 21
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Ако бяхме затворили и хипермаркетите, можеше да е различно

Случи се това, което чакахме да се случи – 21 декември е следващата неспазена дата. И щабът, и Лекарският съюз не желаеха стягане на ограниченията, а с тези 191 умряли за през вчерашния ден очевидно се помириха. " Не разбираме по какъв начин за Лекарския съюз има стотици хора в хипермаркети, нехранителни магазини, а 20-30 души на маса им е проблем ", уточни ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, съгласно който с актуалните ограничения на 25 януари т.е. дни преди 31 януари отново ще си приказваме същите неща. Той разяснява тематиката поради, въпреки и не на всички.
Ние сме преди всичко по смъртност – опазването на здравето не е занапред, то от години е една огромна черна дупка, както за финанси, по този начин и за лекарите, които напущат. Очевидно е, че някой някъде не си прави работа, продължи с сериозния звук Алибегов.
Според него, локдаунът от 27 ноември е трябвало да бъде доста по-строг. " Опитваме се да борим пандемията със заведения и фитнеси. С тези две неща ние най-вероятно няма да се преборим ", акцентира Алибегов пред Българска национална телевизия.
 Само 14 дни, с цел да се доредиш до новите пари за дребен и междинен бизнес поради коронакризата Само 14 дни, с цел да се доредиш до новите пари за дребен и междинен бизнес поради коронакризата
Само 2 седмици ще е срокът за кандидатстване и 7 дни - за погашение, на средствата по новата мярка за оборотен капитал за микро, дребни...
Очаквахме на 21 декември да се случат две неща – или да се провиснал нещата, или да се затегнат ограниченията. Но да остане настоящето състояние – не го чакахме, добави Алибегов. " Тази 2020 е една голяма загуба – за жалост не виждаме светлина в тунела ", акцентира той.
Най-вероятно 75% от трудовото заграждение ще се поеме от страната от януари месец - за затворените бизнеси. Мислим, че ще бъде признато, заяви вест Алибегов.
Председателят на Националната пациентска организация доктор Станимир Хасърджиев разяснява, че ограниченията, които се ползват, дават своя резултат. Той обаче се съгласи, че някои от тях са закъснели, а някои не са задоволителни – без да влиза в конкретика кои. " И дисциплината, и самоконтролът много се занижиха ", сподели още лекарят.
Хасърджиев разяснява, че може да даде доста образци на страни, които пробвали с по-меки ограничения и в последна сметка се наложило надалеч по-строго затваряне. " Там популизмът по-трудно вирее ", съобщи той, съгласно който, " в случай че здравната ни система беше по-добра ", евентуално ограниченията нямаше да има потребност да са по-строги. Много късно се даде време на здравната система да се приготвя, сподели още Хасърджиев.
 Коронавирус: Какво чака българите след 21 декември? Коронавирус: Какво чака българите след 21 декември?
Миналата събота се събраха министър председателят, министри и разните корона-щабове и взеха решение, че тъй като „ дават резултат “, „ противо...
" При тези резултати не би следвало някой от нас да чака, че ще може да чества в заведение с доста хора ", уточни Хасърджиев.
Болничен опит от Велико Търново
Вече има предизвестие от профилираната белодробна болница в града, че поради напускащи медици лечебното заведение може да спре да работи от 2021 година. Засега нито един вид за попълване на личния състав не е сработил. Има даже предложения медицински сестри, които учат във Варненския медицински университет, да дойдат, само че никой още не е дал отговор.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР