Случайността и непредвидените обстоятелства често играя голяма роля в живота

...
Случайността и непредвидените обстоятелства често играя голяма роля в живота
Коментари Харесай

Бомбардировачът на Втора лига: Преди година просто ми казаха, че ставам централен нападател

Случайността и непредвидените условия постоянно играя огромна роля в живота на хората. Подобна е обстановката и с футболната кариера на голмайстора на Втора лига Светослав Диков. След като през целия си състезателен път до неотдавна 25-годишният футболист е на позицията вътрешен халф, една травма на титулярния централен нападател на Царско село Симеон Ганчев преди година, принуждава тогавашния ментор на отбора Никола Спасов да го тества на върха на офанзивата в една контролна среща. В дуела Диков отбелязва гол и от този момент насетне не престава да бележи, а и към този момент никой не си и помисля да го връща на остарялата му позиция в халфовата линия. През предишния сезон новоизлюпеният нападател съумява да се разпише осем пъти в 12 срещи, а през този шампионат няма спирка и е водач измежду голмайсторите на Втора лига с 14 попадения в 15 дуели. Диков разаказа пред Sportal TV по какъв начин се е стигнало до метаморфозата в кариерата му, както и за задачите на Царско село до края на шампионата.



" Миналата зима бяхме на лагер в Македония. Там нападателят ни Симеон Ганчев се контузи и треньорът реши да ме тества като централен нападател. Вкарах гол и от този момент ме пускат точно на тази позиция. Просто ми споделиха, че ходя на върха на офанзивата, нямаше разискване дали мога да се оправя или не. В интерес на истината не чаках, че ще въвеждам толкоз доста голове, само че се веселя, че се оправям. Със сигурност се усещам по-добре като нападател, в сравнение с като полузащитник ", изясни Диков.

 Царско село - Оборище (Панагюрище) @@@

Голмайсторът е удовлетворен от работата, която той и неговите съотборници са свършили по време на подготвителния лагер в Турция. Диков е на мнение, че Царско село има сили да се пребори за директната промоция в Първа лига, като тимовете на Ботев (Враца) и Локомотив (София) ще са главните съперници за това.

" Докато бяхме в Анталия свършихме физическата част от плануванаъа активност. Тук изискванията са доста положителни и има опция за отлични тренировки. По това време на подготовката всички тимове са доста изморени и е мъчно да се реши тяхното равнище, само че мисля, че се изправихме против съществени съперници. Не считам, че като цяло има огромна разлика в класите на нашия отбор и тези на другите, макар че съперниците ни бяха от елита на техните страни. Говорим си с другите момчета в съблекалнята за офанзивата на Първа лига и се надяваме да приключим първи, с цел да не се постанова да играем баражи. Ботев (Враца) и Локомотив (София) мисля, че ще бъдат главните ни съперници за директната промоция ", сподели още нападателят.

 Царско село - Ботев Пд 3:4 @@@

Що се отнася до футболните цели на играча, той съобщи, че се надява да има опция да се изяви в чужбина в околните няколко години, само че сега е напълно съсредоточен върху представянето си в Царско село.

" Искам да се класираме за Първа лига, а по-късно ще мисля. Надявам се до няколко години да имам опция да играя и в чужбина ", приключи Диков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР