Случаят с Шумахер е безнадежден. Това обяви дългогодишният приятел на

...
Случаят с Шумахер е безнадежден. Това обяви дългогодишният приятел на
Коментари Харесай

Роже Беноа: Няма надежда за Шумахер

" Случаят с Шумахер е обезсърчителен ". Това разгласи дългогодишният другар на автомобилната легенда Роже Беноа, който повече от половин век отразява надпреварите от Формула 1. Беноа, който бе един от дребното близки хора на Шумахер от журналистическата колегия, приказва за седемкратния международен първенец пред швейцарското издание Блик.

" Има единствено един отговор на въпросите за Шумахер и той бе даден от неговия наследник Мик преди година: Бих дал всичко, с цел да приказвам с баща. Това изречение споделя всичко за положението на татко му в последните 3500 дни. Случаят е обезсърчителен ", разяснява Беноа.

Опитният публицист споделя и за една любопитна преживелица с Михаел Шумахер. " Ако той внезапно се появи пред мен, първо ще бъда сюрпризиран, по-късно благополучен и ще изпия една бира с него, а най-после ще му припомня, че ми дължи една вечеря. Малко преди случая той ми сподели: Беноа, ставаш все по-дебел, несъмнено си 90 кг. Казах му: Луд ли си, 84 съм. Той държеше да проверим и се качих на кантар, който сподели 86,8 кг, само че с облеклата. Той даде обещание да ме почерпи вечеря, в случай че сляза под 80 кг. След това се храних съвсем единствено със сушено месо и съумях да смъква тежестта. Шуми беше впечатлен и ми даде обещание вечеря. Благодарен съм му, тъй като без него нямаше да смъква тежестта. Между другото, през днешния ден се качих на кантара и той сподели 80,8 кг. Шуми би се гордял ", показа Беноа.

На 29 декември тази година ще се навършат 10 години от тежкия ски случай в Мерибел, при който Михаел Шумахер удари главата си и изпадна в кома. Макар и фамилията му да не дава никаква информация за положението му, се знае, че той е безсънен, само че безконтактен.

Седемте трофеи на Шумахер във Формула 1 са връх, подравнен през 2020 от Люис Хамилтън. Германецът записва 91 победи в Гран при, като в тази ранглиста е втори след Хамилтън, който има 103 триумфа. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР