Случаят с подслушването на Таурус очевидно е резултат от индивидуална

...
Случаят с подслушването на Таурус очевидно е резултат от индивидуална
Коментари Харесай

Аферата „Таурус“ - резултат от индивидуална грешка

Случаят с подслушването на " Таурус " явно е резултат от самостоятелна неточност. Това съобщи министърът на защитата на Германия Борис Писториус. Той разгласи през днешния ден, че един от участниците в диалога, изминал от германките Военновъздушни сили към Русия, е употребявал нерешителен канал.

Според първичните резултати от следствието един от участниците, който се е обадил от Сингапур, е употребявал отворен, неоторизиран канал, с цел да взе участие в диалога, който е бил извършен посредством портала Webex.

Това е довело до " приключване на данни ", споделя Писториус, който показва, че по време на диалога в Сингапур се е провеждало Singapore Airshow, комерсиално ревю за авиационната промишленост, на което са участвали и " високопоставени военни чиновници от европейски партньорски страни ". За съветските разследващи служби сходно събитие е " същински празник ".

В непосредственост до този панаир са се провеждали целенасочени, всеобхватни интервенции по подслушване. Достъпът до конференцията на Webex евентуално е бил " инцидентно попадение като част от необятно публикуван метод ", сподели Писториус и добави, че първичните следствия са посочили, че може да се изключи в диалога да е взел участие съветски разузнавач.

Бундесверът употребява Webex с нараснало равнище на сигурност. Според Писториус следствията по аферата с подслушването не престават. Използваните устройства се изследват по правосъден път. Освен това се ревизира юридически дали в диалога са били обсъждани точки, които не е трябвало да бъдат обсъждани.

Руската държавна телевизия разгласява в петък в интернет записа на поверителната телефонна конференция на високопоставени офицери от Бундесвера. В него се чува по какъв начин командващият Военновъздушните сили военачалник Инго Герхарц беседва с трима подчинени за вероятно разполагане на немски крилати ракети " Таурус " в Украйна.

Според Писториус потреблението на облачната услуга Webex за сходен диалог не е нещо извънредно. Бундесверът употребява тази услуга, въпреки и " версия, сертифицирана за публична приложимост ", с по-високо равнище на сигурност. Услугата не се хоства в чужбина, а в центровете за данни на Бундесвера.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР