Случаят с изчезналото край Перник 12-годишно момче получи щастлива развръзка,

...
Случаят с изчезналото край Перник 12-годишно момче получи щастлива развръзка,
Коментари Харесай

Познавач на региона: Сашко не се е губил, бил е скрит някъде

Случаят с изчезналото край Перник 12-годишно момче получи щастлива развръзка, само че сигурно тематиката още дълго ще се дискутира. Самият основен прокурор Иван Гешев даде обещание съществено следствие дали Сашко не е бил държан някъде срещу волята му повече от седмица.
Интересен взор върху историята с дребния Сашко разгласява в обществената мрежа потребителят Боби Илинов. Той споделя, че и в неговия жанр има дете аутист, а като дребен Боби също е бягал и бродел из планината Голо бърдо сред Перник и Радомир.
Ето описа му, с някой съкращения:

Завладян от остарели мемоари и сегашната страст около драмата със Сашко, не можех да остана безсърдечен и безразличен в разплитането на мистерията с неочакваното изгубване на това дете и потъването му вдън земя. Още в първия ми пост предходната седмица написах, че:
„ Няма по какъв начин на мрачно и в пресечена околност да измине дълго разстояние, което значи, че не се е отдалечил доста от Перник “...
„ Няма по какъв начин такова вървене без вода, без храна, без фенерче да те изведе в тъмното на далечно разстояние отвън града “.
И какво се оказа? Оказа се тъкмо това – че Сашко не е надалеч от Перник, а единствено на няколко километра от града. Намерен е в землището на село Червена могила, което е на към 7 километра от Перник. Нищо и никакво разстояние.
Карта на местността: 7-8 километра по права линия е дистанцията от мястото, където Сашко изчезна и надлежно мястото, където беше открит 9 дни по-късно. Трасето минава из гора, дерета, трънаци...
И тук идва забавното. Живях в Радомир и познавам региона към този град, където е и близкото село Червена могила. До селото е заводът за тежко машиностроене със същото име – „ Червена могила “, в който работих малко по стажа ми като монтьор. В землището на село Червена могила е местността Растова глава, където преди години постоянно се организираше годишния събор на Радомир. Ето за какво познавам и региона към това село.
Поради това ми стана доста чудно по какъв начин по този начин 9 дни тъкмо в този регион не бе намерено детето?
Всъщност, познавайки Перник и региона към него, познавайки Радомир и региона към него, познавайки планината Голо бърдо сред Перник и Радомир, познавайки региона към Червена могила, мога да кажа, че няма по какъв начин детето да не бъде намерено там още на втория ден или най-много на третия ден. При целия този запас, който бе впрегнат в издирването на Сашко.
И още тогава заподозрях:
„ Него го няма. Това е невероятно, в случай че е сам на открито “... „ Ако детето е към момента в града, то е прикрито някъде. Повтарям - прикрито. А не скрило се “.
Оказа се тъкмо това – че момчето не е било 9 дни на открито в планината, а е било прибрано и защитавано, давана му е вода и храна. Затова, когато го откриха, Сашко не беше премръзнал. Без топла връхна дреха и необут 9 дни на открито в този мраз се стига до хипотермия през нощта с съдбовен край или провали, а при него няма такова нещо.
Затова, когато го откриха, Сашко не беше прегладнял, измършавял и отпаднал.
Прегледите в болница „ Пирогов “ демонстрират естествен здравен статус, обикновено положение на тялото и обикновено функциониращи органи. Кръвните проучвания потвърждават, че е приемал храна. Изводът: Сашко не е гладувал. А не е гладувал, тъй като не е бил 9 дни и нощи на открито в планината загубен. А не е бил на открито в планината, тъй като още в първия ден е бил спретнат и прикрит.
Ето за какво хиляди хора, техника и кучета не го откриха на открито при дни наред интензивно търсене на всички места.
Сашко го пуснаха най-после. Нарочно го пуснаха необут, с цел да не може да върви в гората и да не се отдалечи от зоната, планувана да бъде открит в нея. Това е зона (и прилежащите към нея), проверявана подробно нееднократно. Как хора, кучета и техника не го засякоха при предните търсения в тази зона и нейни прилежащи зони? Пък като го пуснаха Сашко, бързо го откриха там.
И не, не ми излизайте със смешната теза, че Сашко има гигантски качества да издържи 9 дни и нощи на есенно-зимен мраз на открито (бос и без топла връхна дреха), изключително нощем, когато температурата пада до нулата и под нулата горе в планината.
Че има гигантски качества да издържи 9 дни и нощи без вода и храна. Че има гигантски качества да разиграва на гоненица хиляди хора, и най-много кучета и техника.
Сашко не е Васил Левски, не е Рамбо, не е сътрудник 007, не е Батман или Супермен. Не го хиперболизирайте и не измисляйте легенди и митове за негово знамение на оцеляване. Няма знамение. Нещата са прозаични – бил е спретнат, прикрит и хранен. И тъй като е аутист, се надяват той да не изясни къде е бил, а в случай че въпреки всичко каже нещо, ще решат, че си фантазира, че си измисля, че живее в собствен личен особен свят на магии и не знае какво приказва.
Ако някой се заблуждава, че 9 дни и нощи горе в планината необут и без топла връхна дреха, без храна и вода е нищо работа и по тази причина Сашко е оживял, то дано се опитва и отиде по спортен екип в планината да го забележим какъв брой часа ще издържи там, камо ли пък дни.
И най-после. Спрямо Сашко е осъществено престъпно действие –
отвличане и незаконно отнемане от независимост, което си е закононарушение по Наказателния кодекс.
Дали под формата на игра непринудено е бил отведен посредством подлъгване, злоупотребявайки със положението му на аутист. Дали принудително е бил завлечен. И в двата случая става дума за похищение. Отвличане на дете. Съмнявам се, обаче, че полицията ще се занимава да разкрие случая до дъно. По-скоро ще избра да замаже нещата, разчитайки на хорското „ Всяко знамение за три дни “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР