Случаят с апартаментите далеч надхвърли обхвата на една имотна сделка,

...
Случаят с апартаментите далеч надхвърли обхвата на една имотна сделка,
Коментари Харесай

Радев: Случаят с апартаментите надхвърля обхвата на една имотна сделка - отразява се върху доверието в държавността

„ Случаят с жилищата надалеч надвиши обсега на една имотна договорка, тъй като директно рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността. “
 Цачева: Цената на парцела ми не е 4 пъти по-ниска от пазарната, не знаех, че и Цветанов има жилище там  Цецка Цачева и Вежди Рашидов също купили евтини жилища от Артекс  В един ден Цветанов трансферирал два жилището на Артекс, те ги продали на негов някогашен зависещ
Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Кюстендил в отговор на въпрос за имотния скандал с жилища на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов.

Държавният глава разгласи, че единствено преди два месеца на своя годишен доклад е призовал Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество и другите органи да навлязат и в усърдно отбягвания периметър на властта. „ Много ясно споделих, че в случай че това не се случи, търсенето на правдивост и отмъщение може да излезе отвън рамките и механизмите на закона “, каза той.

По думите на президента явно няма по какъв начин антикорупционната комисия, която е назначена и следена от Цветан Цветанов, да го проверява „ по беззъбия закон, натрапен от самия него “. „ Ако това не се случи, в действителност можем да имаме сериозен проблем. И по тази причина следващото, съгласно мен, обезпечено оневиняване на господин Цветанов ще се размине с моралните присъди на обществото. Това е огромният проблем, който ни чака “, добави президентът.

Запитан какво е наложило основаването на Стратегическия съвет при президента и опция на какво е той, Румен Радев съобщи, че не става въпрос нито за партия, нито за служебно държавно управление в сянка. „ Ролята и функционалностите на този съвет са ясно разказани в указа, с който съм го назначил, а това е търсене на идейна опция на статуквото, търсене на стратегически решения за бъдещето на България “, уточни президентът.

Държавният глава разяснява още, че е поканил на среща в петък управлението на ЦИК, с цел да се разиска тяхната подготвеност и всички нужни ограничения за провеждането на спокойни, почтени и транспарантни избори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР