Случаят на Желяз Андреев, чиято екстрадиция поиска САЩ, няма да

...
Случаят на Желяз Андреев, чиято екстрадиция поиска САЩ, няма да
Коментари Харесай

Договорът за екстрадиция със САЩ няма да бъде преразгледан

Случаят на Желяз Андреев, чиято екстрадиция изиска Съединени американски щати, няма да докара до преразглеждане на контракта за екстрадиция с Америка. Това са дали отговор от Министерството на правораздаването на " Икономист ", заяви news.lex.bg

Щатски съд търси Андреев по отношение на водено следствие от управляващите във Флорида против 11 души по обвинявания, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия. Петима от тях - Желяз Андреев, Михаела Ненова, Любка Христова, Искрен Георгиев и Иван Сергиев, са българи. Американските управляващи желаеха екстрадицията и на другите четирима български жители. Прокуратурата обаче разгласи, че няма да желае задържането им под стража до момента в който тече производството по екстрадиция като основният прокурор се базира на претекстовете на определението на първоинстанционния съд, който отхвърли да остави в ареста Андреев.

" Не е рационално да се мисли, че подобен контракт може да бъде изменен незабавно, тъй като това не може да се случи без другата страна, която е Съединени американски щати. Този вид контракти са еднотипни, подписан е през 2008 година, предходният е от 1928 година ", са коментирали от правосъдното министерство.

" Истината е, че би трябвало да се разбере за какво през 2008 година, когато е сключван договорът, подписът е комплициран механично и не е проучен въпросът за разликата сред правните системи у нас и в Съединени американски щати ", разяснява пред " Икономист " Христо Христев, учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Подписът под контракта е на Миглена Тачева, правосъден министър в държавното управление на тройната коалиция и сегашен шеф на Националния институт по правораздаване. До момента тя не е коментирала тематиката, само че от правосъдното ведомство акцентират, че това са еднотипни контракти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР