Случаят е от 1 ноември 2017 г. В следобедните часове

...
Случаят е от 1 ноември 2017 г. В следобедните часове
Коментари Харесай

Служител по горите беше осъден от Районен съд – Варна за извозване на незаконно добита дървесина

Случаят е от 1 ноември 2017 година В следобедните часове на тази дата 45-годишният обвиняем е бил засечен в сектор на пътя сред град Бяла и село Горица да извозва с товарен автомобил, без постоянно документално разрешително, 1 тримерен пространствен метър дърва от дървесен тип „ благун ” и 2,5 кубика пънове от остарели отсечени дървета. Транспортираната в каросерията дървесина е от територията на ДЛС „ Шерба “, немаркирана с контролна горска марка, на обща стойност 135 лв..

Незаконното транспортиране на дърва от горския фонд било открито откакто управляваният от подсъдимия товарен автомобил аварирал по време на придвижването си на пътя. Докато подсъдимият се опитвал да го ремонтира на място, без да сложи сигнален предупредителен триъгълник в пътната лента, станал причина за пътнотранспортно произшествие, с незначителни материални вреди за различен автомобил.

Подсъдимият е с чисто правосъдно минало. За съответното действие, по силата на реализирано в правосъдна зала съглашение, Районен съд – Варна му наложи наказване от 5 месеца отнемане от независимост, отсрочено с изпитателен период от 3 години. Освен това, съдът наложи на 45-годишния мъж санкция в размер на 600 лв..
Съдебният акт е финален.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР