Случай с анализ на ДНК, променя изцяло работата на криминалистите.

...
Случай с анализ на ДНК, променя изцяло работата на криминалистите.
Коментари Харесай

Случай с анализ на ДНК, променя изцяло работата на криминалистите

Случай с разбор на ДНК, трансформира напълно работата на криминалистите. Тази история се е случила в Лондон през 90-те години. Медицинският специалист Майкъл Силвърман, я споделя през 2014 година в изявление за Военновъздушни сили. В пресата този случай се наричал „ Странният случай на палач във времето “.В края на 90-те години, една жена е брутално убита в Лондон. По време на следствието, под ноктите й са открити дребни части кафези, които, след тестване за ДНК, демонстрират, че са на … друга убита жена, чието тяло е намерено три седмици по-рано (HiddenTruth.site).

 x1 - Случай с разбор на ДНК, трансформира напълно работата на криминалистите
Как е допустимо това? Тази мистерия озадачила детективите и лекарите. Може би анализите са неверни? Може би тези кафези са остарели и инцидентно паднали по тялото на жертвата? Но не, всичко било вярно и всичко показвало, че мъртвата жена е одраскала килъра малко преди гибелта си.Тези две убийства били осъществени в разнообразни елементи на Лондон. В следствието не е открито, че двете дами са се познавали. После зародил въпросът, дали не се е случило нещо извънредно …Силвърман споделя: “През 1997 година, работех в правосъдната работа и трябваше да схвана дали е настъпила неточност в лабораторията. Първата ми мисъл беше, че е имало комплициране, когато са маркирали биологичните материали на жертвите. Но, когато започнах персонално да проучвам пробите, се оказа, че няма комплициране. Пробата под ноктите, взета от втората жертва, съдържаше същия клетъчен материал и ДНК, като на първата жертва. “След това било тествано дали клетъчния материал не е комплициран, когато е донесен в лабораторията, само че се оказва, че всичко е безпогрешно. Проби от тези две дами били получени в разнообразни дни и даже не са били близо една до друга.
Силвърман продължава:„ Тогава взех решение да ревизира къде са осъществени аутопсиите. И двете бяха осъществени в една и съща морга, въпреки и с разлика от 3 седмици. “

 x2 - Случай с разбор на ДНК, трансформира напълно работата на криминалистите
Съдебните аутопсии нормално се правят, когато гибелта на умрелия наподобява подозрителна. Такива аутопсии са доста по-задълбочени и комплицирани от елементарните. Събират се проби от течности, тъкани и органи за токсикологичната лаборатория. Съдържанието на стомаха се взема, а ноктите се нарязват и остъргват.Четете още: Учени откриха молекула, която кара раковите кафези да се самоунищожават Медицинският специалист споделя още:„ Открих, че тялото на първата жертва, в продължение на три седмици, е било в същата моргата, до момента в който продължаваше следствието. Точно в деня, когато тялото на втората убита жена е донесено в моргата, тялото на първата е изтеглено от камерата, с цел да се вземат спомагателни проби, като са употребявани специфични ножици.На идващия ден, същите ножици били употребявани за ампутиране на ноктите от тялото на втората жертва. Не знам за какво биологичният материал е бил непокътнат на ножиците, защото те са били почиствани всеки ден. Оказа се, че даже след разчистване, ДНК на първата убита жена се е запазила по тях. “Силвърман стартира да работи като правосъден академик още през 70-те години на предишния век. През тези години, самата концепция, че дребните капчици кръв, части кожа или нокти могат да покажат кой е килъра, изглеждало като научна фантастика.Според Силвърман: “В тези дни, даже рядко носихме защитно облекло на мястото на закононарушението и не се тревожехме за това, че можем да замърсим тялото с непознато ДНК. В тези дни никой не изследваше ДНК. Днес, всеки носи специфичен предпазен костюм, когато отива на мястото на престъплението, нови обувки и даже инцидентно допиране на тялото без ръкавици е неразрешено. ”

 x3 - Случай с разбор на ДНК, трансформира напълно работата на криминалистите
По-нататъшните проучвания на Майкъл Силвърман посочили, че замърсителите под формата на ДНК на откритите тела се намират и по други принадлежности в моргата, даже и добре измити. Обаче, защото пробите от нокти са взети единствено с ножици, те са тези, които първо са получили доказателствата. След деликатно изследване на тези ножици, те са разкрили следи от ДНК на доста открити тела преди този момент.След това изобретение, специалистът уведомил всички морги в страната и оповестил откритието си на следователите. От този ден, всички взети проби от нокти трябвало да се взимат с ножици за еднократна приложимост. Решено е, към доказателствата да се прикрепят същите ножици за еднократна приложимост, с които са взети пробите. Тази система работи в Обединеното кралство и до през днешния ден.Съвременният разбор на ДНК е толкоз сензитивен, че замърсяването на нечия ДНК е огромен проблем и може да насочи следствието по неверен път.През 2007 година, в Германия, на мястото на убийството, е намерено ДНК на момиче, което при търсене в базата данни на ДНК, посочило, че момичето е направило пет убийства във Франция, Германия, както и няколко обири и отвличания.Това момиче било взело участие в минимум 40 разнообразни закононарушения!В продължение на две години, управляващите търсели тази жена, която била оповестена за нечовечен сериен фанатик. Но, в последна сметка било открито, че всички тези следи принадлежат на жена, която е работила във фабриката за бурканите за разбор.Жената инцидентно докоснала съдовете с незащитени ръце и оставила следи от своята ДНК върху тях. Когато материалите от мястото на престъплението били сложени в тези съдове, ДНК на тази жена попаднало върху тях …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР