Случаите на криминални престъпления, за които има образувано досъдебно производство,

...
Случаите на криминални престъпления, за които има образувано досъдебно производство,
Коментари Харесай

Не само полицията: И прокуратурата решава кога едно престъпление влиза в сводките на МВР

Случаите на престъпни закононарушения, за които има формирано досъдебно произвеждане, попадат в бюлетина на Министерство на вътрешните работи след координиране с наблюдаващияпрокурор.

Това стана ясно от отговор на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи на въпроси на " Булевард България " във връзка едномесечната липса на информация за случая с принуждение над 18-годишното момиче от Стара Загора.

Престъплението не беше отразено във всекидневната полицейска сводка, а за него се разбра едвам откакто майката на жертвата разказа случилото се пред Нова ТВ.

Съгласувателната процедура сред полицията и съответната прокуратура се ползва при всеки обособен случай, по който се води досъдебно произвеждане.

Това се прави, с цел да не се стигне до възможни спънки в хода на следствието от излизането на обществена информация, споделят от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В случая със Стара Загора, нападението е осъществено късно вечерта на 26 юни. За скандалното развиване на следствието и квалифицирането му като лека телесна щета (т.е. закононарушение от частен характер) се разбра от репортаж на 28 юли.

На конференция шефът на ОДМВР - Стара Загора старши комисар Лазар Христов не уточни за какво известието за закононарушението не е оповестено от службата.

Дотук прокуратурата стартира две инспекции за работата на свои чиновници в Стара Загора, които са се занимавали с следствието на нападението - в това число на първия наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура, и на зам.-окръжния прокурор, който е изискал отпадане на мярката за неотклонение на задържания поради по-леката подготовка на закононарушението.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР