Случаи в историята, когато денят се превръща в мрачна нощ

...
Случаи в историята, когато денят се превръща в мрачна нощ
Коментари Харесай

Случаи в историята, когато денят се превръща в мрачна нощ

Случаи в историята, когато денят се трансформира в мрачна нощ …Настъпва неочаквана нощ в явен ден – какво е това необичайно събитие? То естествено или изкуствено основано е? Някой “отвън ” си “играе ” с атмосферата на нашата планета или ние не разбираме изцяло по какъв начин работи нейната екосистема? (HiddenTruth.site)Представете си явен безоблачен ден, всичко е обикновено, а вие правите ежедневните си занимания. Изведнъж, слънчевата светлина изчезва и всичко в близост потъва в мрачевина.Но, няма забележими аргументи за това, няма астрономически феномени, слънчеви затъмнения, софтуерни фактори и други. Просто мрак за няколко часа, като че ли са изключили осветлението.Има няколко такива странни случая в историята. По-долу сме описали най-известните от тях. “Тъмният ден ” в Нова Англия19 май 1780 година, в региона на Нова Англия (New England), Съединени американски щати, стартира като всеки елементарен ден. Хората се занимавали с дневните си действия, а децата играели в близост.
Но, към 10 часа сутринта, почнали да се случват странни неща. Слънцето ненадейно се покрило с червеникава мъгла и постепенно почнало да избледнява, до момента в който не се трансформирало в едвам трептяща светлинка. Небето станало доста мрачно, както през нощта.Този мрачен воал се появил над Портланд (Portland), Мейн, на юг от Ню Джърси и северно от Канада. Възможно е да е обхванал повече територии, само че нямало известия за сходен случай, защото там живеели малко хора.

 Денят се трансформира в нощ
Денят се трансформира в нощВеднага след настъпване на тъмнината, всички животни почнали да се държат, като че ли е настъпила нощта. Жабите почнали да крякат, както в нощно време, а пилетата влезнали в кокошарника и се настанили за пренощуване. Цветята обърнали надолу венчелистчетата си, а обърканите хора се тълпяли по улиците, гледали в тъмното небе и нищо не разбирали.Тъмнината била толкоз необикновена, че даже звездите и луната не се виждали в тъмното небе. Един свидетел разказвал: “Бяхме в Ню Джърси, когато настана “тъмният ден ”. Хората по-късно споделиха, че не било толкоз мрачно, колкото в Нова Англия. Не знам какво се случваше, само че пилетата незабавно отидоха, а хората започнаха да палят свещи в къщите си. “

 Денят се трансформира в мрачна нощ
Денят се трансформира в мрачна нощТова събитие провокирало вълна от суматоха и безредици измежду хората, в това число приказки за приближаващия Апокалипсис. Религиозните хора, които били повярвали в тях, отивали църквите и четели молебствия.Всичко това се подхранвало от неналичието на информация. Нямало телефони или други софтуерни средства за връзка, а контактите сред районите се поддържали основно с пощенски транспорт. Поради това, доста хора вярвали, че освен техните градове, само че и целият свят е потънал в мрачевина и в никакъв случай повече няма да видят слънцето.Четете още: Някой още веднъж открадна Слънцето, както преди година … (видео)Тъмнината била над Нова Англия повече от 14 часа, и едвам когато паднала нощта, на 20 май, небето почнало да се прояснява, а луната и звездите станали забележими. На сутринта, слънцето се издигнало в небето както нормално.Хората дълго време се чудили какво е повода за това събитие, само че даже и през днешния ден, учените не могат да отговорят на този въпрос. Една от известните версии е, че това е рядко атмосферно събитие, когато в даден регион се е появила неповторима композиция от гъста мъгла, облаци и пушек от мощни горски пожари.Тази версия индиректно се удостоверява от известията на някои очевидци, че по време на „ тъмния ден “ във въздуха имало миризма на дим. Също, че скоро над Нова Англия паднал мощен дъжд, който бил черен от сажди. След това, тези пепел и сажди можели да се видят дълго време в езерата на района.Въпреки това, черните дъждове и следите от сажди по водоемите са постоянно срещано събитие в райони с постоянни горски пожари, само че не е имало такива „ тъмни дни “ преди или в този момент в Нова Англия.Мрак и топки в ШвецияНа 16 май 1808 година, в шведския град Бископсберг (Biskopsberg) се случил още по-странен „ мрачен ден “. Тогава, в града живеели към 300 души. Бил топъл пролетен ден и съвсем всички поданици на града били заети да работят на полетата си. Около обяд слънцето почнало да избледнява. Постепенно придобило цвят на тъмночервена тухла и изцяло спряло да излъчва светлина.Не било толкоз мрачно, колкото през нощта, само че все пак било доста тъмно и хората можели да гледат “умиращото ” слънце без да опасяват, че ще ослепят.

 m3 - Случаи в историята, когато денят се трансформира в мрачна нощ
Тогава почнало да се случва нещо още по-странно. Отнякъде се появили дребни кръгли топки, летящи ниско над земята. Те имали диаметър 10-12 сантиметра и били тъмнокафяви на цвят. Изведнъж, тези топки почнали да се издигат високо в небето и придобили компактен черен цвят. Те доста постепенно се движели в небето.Сред наблюдаващите на това събитие бил Ветермарк, член на Шведската академия на науките. Той видял по какъв начин една от топките пада от небето. Тя почнала да трансформира цвета си като сапунен мехур, а когато се блъснала в земята, тя се спукала. От нея останал необикновен желатинов тъничък филм, който бързо пресъхнал.Случилото се още по-трудно може да се изясни, в сравнение с това в Нова Англия. Всъщност, в историята не са упоменати никакви очевидци, с изключение на Ветермарк, а самия град Бископсберг от дълго време е престанал да съществува. Странните топки не били разпознати с нито един естествен феномен.Якутска тъмнинаМного по-нов, само че не по-малко чудноват случай на непонятен мрак се случил във Верхоянск, Якутия, Русия. Сутринта на 20 юли 2018 година, небето ненадейно потъмняло, заради което Слънцето не можело да се види, а всичко в близост потънало в здрач. Небето станало мрачно жълто-кафяво.

 Денят се трансформира в нощ
Денят се трансформира в нощВ един миг, тъмнината в района станала съвсем като през нощта. Хората били доста разчувствани и комплицирани. Това събитие било съпроводено и от извънредно количество птици – езерни чайки, които по-късно били открити покрай езерото Байбал-Кюел.По-късно, локални чиновници оповестили, че случаят е породен от гъст пушек от горски пожар. Но, локалните поданици изказвали версии за НЛО, секретни климатични проби или стартирането на военна загадка ракета.За разпространяването на теории на конспирацията способства и обстоятелството, че с изключение на локалните чиновници, никой различен от управляващите не приказва за това събитие. Сякаш то бързо е станало тематика табу.Когато след година, още веднъж се случи сходно нещо в същия регион (слънцето не се появило в небето сутринта, а доста по-късно), управляващите още веднъж не разясниха …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР