Словесна престрелка се заформи в пленарната зала на пловдивския Общински

...
Словесна престрелка се заформи в пленарната зала на пловдивския Общински
Коментари Харесай

Човекът на Бербатов в Пловдив: Обидно е да науча за заема от фен на Ботев

Словесна престрелка се заформи в пленарната зала на пловдивския Общински съвет поради предлагането да се позволи на кмета да договаря за нов 50-милионен общински заем, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Диспутът беше открит от, който уточни, че досега кметът е взел 70 милиона лв. заеми. " Как да разбираем на хората в " Гаганица ", " Гагарин " и микрорайоните в " Южен " за какво вървят по остарели тротоари? Реализирате грандомански обекти. Да, и тези обекти са значими за Пловдив, само че това не може да се случи в ексклузивен порядък " - акцентира Георгиев.

Веселина Александрова от Демократична България съобщи, че стадионите и плувният басейн са заложени като примамка, тъй като всички пловдивчани желаят тези обекти да се довършат. Д-р Веселка Христамян попита на какво съображение от Закон за обществените поръчки ще се вземе този заем и по какъв метод ще се трансформират договорите със стоителите?

" Аз съм един от хората в тази зала, които най-вече желаят да се случат стадионите. Човек от фенклуба на " Ботев " ми сподели през вчерашния ден по телефона, че ще има предложение за заем за дотъкмяване на стадиона. Това е обидно за мен. Търсена ли е помощ от страната – министрите на спорта, на финансите? Този почитател ми сподели, че имало сметка, в която средствата на " Ботев " били там и никой не може да ги пипа. Аз ще поддържа построяването на игрища в град Пловдив, само че редът, по който се случват нещата, е доста неточен " - съобщи съветникът Георги Величков, който е индивидът на при срещите му с футболните клубове от Пловдив и района.

Владимир Кисьов акцентира, че в този момент не се гласоподава заем, а предоставяне на позволение за диалози. Предприемачът счита, че е по-добре тези обекти да се финансират от държавния, а не от общинския бюджет. Припомни, че преди няколко сесии в 3-годишната прогноза за развиването на Пловдив по предложение на съветниците от ВМРО-БНД е признато предвиждането на 50 млн. за спортни обекти. Кисьов предложи на сътрудниците от Демократична България да лобират на национално равнище нужните 50 милиона да се вземат от републиканския бюджет.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР