Словенците все още разчитат най-вече на автомобилите си като основно

...
Словенците все още разчитат най-вече на автомобилите си като основно
Коментари Харесай

Словенците предпочитат да пътуват с автомобил пред колоезденето или ходенето пеша

Словенците към момента разчитат най-много на колите си като главно транспортно средство и не употребяват публичния превоз, тъй като лишава повече време. Ходенето пешком и колоезденето също са много известни. Това съобщи словенската статистическа работа в навечерието на Европейската седмица на подвижността, която ще се организира сред 16 и 22 септември, представена от сайта  " Словения таймс " и БТА.

Според формалните данни 67% от пътуванията си словенците са създали с кола предходната година, в 26% от случаите са предпочели да вървят пешком или са карали велосипед. Обществен превоз са употребявали единствено в 3% от случаите.

Хората, които карат автомобил до работа или пътуват с кола като пасажери, не са употребявали публичен превоз, тъй като това би им лишило прекалено много време (33% от случаите) или тъй като няма публичен превоз по това време (36%).

Само 1% от тях не са употребявали градския превоз от боязън от болест, а на процедура никой не се отказал от публичния превоз поради цената на билета.

В 75% от случаите хората са употребявали колата си, с цел да отидат на работа. Най-често (в 89% от случаите) те оставят колата си на безвъзмезден паркинг, най-вече обезпечен от компанията, или на публични места.

В работен ден 79% от хората са пътували най-малко по веднъж на ден, а през уикенда делът е 69%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР