Словенската столица Любляна ще похарчи 6500 евро за фойерверки за

...
Словенската столица Любляна ще похарчи 6500 евро за фойерверки за
Коментари Харесай

Любляна ще похарчи 6500 евро за фойерверки за Нова година

Словенската столица Любляна ще похарчи 6500 евро за фойерверки за Нова година, до момента в който множеството словенски градове взеха решение да не употребяват пиротехника на празника, заяви словенското издание 24ур.

В доста словенски градове няма да има фойерверки за посрещането на Нова година, предвид на това, че те могат да застрашат здравето на хората и животните и замърсяват околната среда. За разлика от доста европейски столици обаче община Любляна възнамерява шоу с фойерверки на 31 декември, които ще костват на града 6500 евро.

Пиротехниката, която словенската столица възнамерява да употребява, ще бъде от биоразградим материал. Ако последният ден от годината се окаже мъгляв, с ниска облачност или мощен вятър, в Любляна фойерверките ще бъдат изстреляни с нисколетящи ракети.

Североизточният словенски град Мурска собота е единственото изключение, след столицата, където общината възнамерява да съблюдава традицията за изстрелване на фойерверки в новогодишната нощ. Общината ще похарчи 2500 евро за пиротехника.

Вторият по величина град в Словения Марибор, както и Кран, Копер, Ново место и другите огромни градове, към този момент години наред не означават началото на новата година с фойерверки, главно за запазване на околната среда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР