Словения. След речта на хърватския министър-председател Андрей Пленкович пред Общото

...
Словения. След речта на хърватския министър-председател Андрей Пленкович пред Общото
Коментари Харесай

Total Croatian News: Словенският министър-председател отмени посещението си в Хърватия заради граничния спор

Словения. След речта на хърватския министър-председател Андрей Пленкович пред Общото заседание на Организация на обединените нации в четвъртък вечерта, неговият словенски сътрудник Миро Церар реши да анулира визитата си в Загреб, планувано за 27 септември, съобщи Total Croatian News. В речта си Пленкович отбрани решението на Хърватия да напусне процеса за граничен арбитраж със Словения.
„ Преди два дни ние се разбрахме да се срещнем в Загреб, където да обсъдим граничния въпрос, който, несъмнено, включва още и използването на решението на съда “, съобщи Церар и добави, че неговият сътрудник се е отметнал от съглашението пред целия свят.
Словенският министър-председател счита, че позицията на Загреб да откаже решението е нещо напълно недопустимо. „ Затова и моето посещаване идната седмица няма да има смисъл “, добави Церар. Той добави, че Словения ще продължи с подготовката за използването на решението и „ ще направи всичко належащо “ за подготовката. „ Ако Хърватия не сътрудничи, ще има проблеми. Никой не желае такива “, добави той.
В четвъртък вечерта Пленкович съобщи, че Хърватия е трябвало да напусне компрометиращия арбитраж по отношение на граничния спор със Словения и предизвести, че „ сходно неспазване на интернационалното право “, ще понижи желанието на другите страни да вземат решение разногласията между тях благодарение на трети страни.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР